Σε διαθεσιμότητα και οι επτά της συνοδείας του ισοβίτη-Η πρώτη τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης

Βγήκε μπροστά, για πρώτη φορά, μετά την απόδραση του ισοβίτη, Δώρου Θεοφάνους, γνωστού και ως «Kομμωτής», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, ο οποίος έθεσε σε διαθεσιμότητα, τόσο τους τρεις έκτακτους δεσμοφύλακες που συνόδευαν τον ισοβίτη στην Πάφο, όσο και τον μόνιμο δεσμοφύλακα, που ήταν ο επικεφαλής της συνοδείας. Μετά από αυτή την εξέλιξη, σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί και οι επτά που συνόδευαν τον Θεοφάνους.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει πως μετά τη χθεσινή απόδραση ισοβίτη κατάδικου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην οικία της οικογένειας του, με τη συνοδεία μελών του Τμήματος Φυλακών και της ΜΜΑΔ, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, αμέλεια καθήκοντος καθώς και για τυχόν άλλες παραλείψεις/ενέργειες από τους συμμετέχοντες στη συνοδεία και/ή άλλους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, οι οποίες οδήγησαν στη δραπέτευση του ισοβίτη κατάδικου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λίγο πριν την απόδραση λήφθηκε η φωτογραφία του «Κομμωτή»-Αυξάνονται τα ερωτήματα

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, για διευκόλυνση της έρευνας και για λόγους δημόσιου συμφέροντος, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως σύμφωνα με τη Νομοθεσία, έθεσε σε διαθεσιμότητα τους τρεις έκτακτους δεσμοφύλακες που συνόδευαν τον ισοβίτη κατάδικο και με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας εισηγήθηκε τη διαθεσιμότητα του μόνιμου μέλους του προσωπικού του Τμήματος Φυλακών και επικεφαλής της συνοδείας.

Ο υπουργός, συνεχίζει η ανακοίνωση, άμεσα συγκάλεσε σύσκεψη με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών για να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα γεγονότα και τις συνθήκες που οδήγησαν στην απόδραση του ισοβίτη κατάδικου και για τις εξελίξεις των ερευνών που διεξάγονται για τη σύλληψη του δραπέτη.

Καταληκτικά, ο υπουργός τόνισε εμφαντικά τόσο στον Αρχηγό της Αστυνομίας, όσο και στον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών, ότι στο παρόν στάδιο πρωταρχικός στόχος είναι η σύλληψη του ισοβίτη κατάδικου, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου οι τρεις ΜΜΑΔίτες για την απόδραση του «Κομμωτή»

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τους τρεις αστυνομικούς της ΜΜΑΔ, που συνόδευαν τον Θεοφάνους στην Πάφο, για να επισκεφτεί τους οικείους του και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ΜΜΑΔίτες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι, σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 68χρονος πατέρας του ισοβίτη, αφού σε βάρος του προέκυψαν στοιχεία που δικαιολογούσαν την έκδοση εντάλματος σύλληψης του για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθη ο πατέρας του ισοβίτη και ακόμη ένα πρόσωπο-Άφαντος ακόμη ο «Κομμωτής»

Επίσης, στα πλαίσια της διερεύνησης της απόδρασης, η Αστυνομία προχώρησε σε ακόμη μια σύλληψη προσώπου ηλικίας 43 ετών, Συριακής καταγωγής, ο οποίος προέρχεται από το φιλικό περιβάλλον του ισοβίτη.

Εγγράφηκε θέμα στη Βουλή

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Νομικών της Βουλής αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να καλέσει ενώπιον της όλους τους αρμόδιους, ώστε να λάβει ενημέρωση, τόσο για τα γεγονότα, όσο και για τους χειρισμούς των αστυνομικών και των δεσμοφυλάκων, για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το θέμα ενέγραψαν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Τορναρίτης, Φωτεινή Τσιρίδου και Νίκος Γεωργίου και ενώπιον της Επιτροπής θέλουν να φέρουν τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλούνται στη Βουλή για εξηγήσεις για απόδραση «κομμωτή» οι αρμόδιοι-Αλυσιδωτές αντιδράσεις

Δειτε Επισης

Αναβολή για τις 18 Οκτωβρίου στην υπόθεση Αϊκούτ
Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική
Φωτιά στα Κελοκέδαρα-Στη μάχη τέσσερα εναέρια μέσα
Νέα υπόθεση σφετερισμού Ελληνοκυπριακών περιουσίων στα κατεχόμενα-Χειροπέδες σε 60χρονη
Χειροπέδες σε 32χρονο για εμπρησμό οικίας στον Άγιο Δομέτιο-Την περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά
Λίγο πριν την απόδραση λήφθηκε η φωτογραφία του «Κομμωτή»-Αυξάνονται τα ερωτήματα
Καλούνται στη Βουλή για εξηγήσεις για απόδραση «Kομμωτή» οι αρμόδιοι-Αλυσιδωτές αντιδράσεις
Έκλεψε από κατάστημα κινητό αξίας σχεδόν χίλιων ευρώ-Χειροπέδες σε 34χρονο
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία των Βάσεων για διαρρήξεις και κλοπές στον Ύψωνα (pics)
Black jack αποδράσεων με εμπλοκή Αστυνομίας επί θητείας Παπαθεοδώρου-Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα