Κάλεσε Αρχηγό και αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών ο Χαρτσιώτης-Θορυβημένο το Προεδρικό για την απόδραση

Την ώρα που ο Θεόδωρος Θεοφάνους, άλλως «Κομμωτής, παραμένει για ένα 24ωρο άφαντος, μετά την απόδρασή του από οικία του στα Χολετριά της Πάφου, όπου μεταφέρθηκε για επίσκεψη, συνοδεία τριών αστυνομικών και τεσσάρων δεσμοφυλάκων, η κατάσταση πιέζει για το τεράστιο θέμα των ευθυνών.

Μέχρι στιγμής, σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ, τα οποία συνόδευαν τον Θεοφάνους, ενώ σειρά αναμένεται να πάρουν τέσσερις δεσμοφύλακες των Κεντρικών Φυλακών. Ωστόσο, από εκεί και πέρα, ουδείς φαίνεται να αναλαμβάνει την ευθύνη, ως προς την κακή - εκ του αποτελέσματος - αξιολόγηση του κινδύνου, αλλά και για το γεγονός ότι ο ισοβίτης οργάνωνε σχέδιο απόδρασης από το κελί του, ενδεχομένως έχοντας στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, παρά τα πολυδιαφημιζόμενα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και τους εντατικούς ελέγχους.

Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι θορυβημένη με την απόδραση του ισοβίτη, ενώ τυγχάνουν ενημέρωση για τις εξελίξεις. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, πρώτιστο μέλημά τους είναι να εντοπιστεί ο δραπέτης, ενώ από εκεί και πέρα αναμένονται αποφάσεις, αφού δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που γελοιοποιεί κυρίως την Αστυνομία, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές.

Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να παρατείνει τις όποιες εξελίξεις, οι οποίες θα ληφθούν μετά την άφιξη του.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης, κάλεσε στις 11:00, στο γραφείο του, τον αναπληρωτή διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Χάρη Φιλιππίδη, ως επίσης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, ώστε να ενημερωθεί και από τις δύο υπηρεσίες, σχηματίζοντας σφαιρική εικόνα γύρω από το ζήτημα.

Πάντως, οι ευθύνες για την απόδραση του ισοβίτη είναι τεράστιες, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση για τη δολοφονία της εγκυμονούσας συμβίας του και σε 35 χρόνια φυλάκιση για το φόνο της τρίχρονης κόρης της, ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισε την κοινωνία.

Ωστόσο, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, διαπιστώνεται πως ο ισοβίτης, που γνώριζε τόσο την ώρα όσο και την ημέρα θα μεταφερθεί στην οικία του, έπιασε στον ύπνο τις Φυλακές και την Αστυνομία, αφού κατάφερε να ξεφύγει μέσα από τα χέρια τους, χωρίς μάλιστα ιδιαίτερη δυσκολία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναβολή για τις 18 Οκτωβρίου στην υπόθεση Αϊκούτ
Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική
Φωτιά στα Κελοκέδαρα-Στη μάχη τέσσερα εναέρια μέσα
Νέα υπόθεση σφετερισμού Ελληνοκυπριακών περιουσίων στα κατεχόμενα-Χειροπέδες σε 60χρονη
Χειροπέδες σε 32χρονο για εμπρησμό οικίας στον Άγιο Δομέτιο-Την περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά
Λίγο πριν την απόδραση λήφθηκε η φωτογραφία του «Κομμωτή»-Αυξάνονται τα ερωτήματα
Καλούνται στη Βουλή για εξηγήσεις για απόδραση «Kομμωτή» οι αρμόδιοι-Αλυσιδωτές αντιδράσεις
Έκλεψε από κατάστημα κινητό αξίας σχεδόν χίλιων ευρώ-Χειροπέδες σε 34χρονο
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία των Βάσεων για διαρρήξεις και κλοπές στον Ύψωνα (pics)
Black jack αποδράσεων με εμπλοκή Αστυνομίας επί θητείας Παπαθεοδώρου-Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα