Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας

Tην 4η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, προετοίμασαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη. Συζήτησαν επίσης για την τριμερή συνεργασία, αλλά και για την κατάσταση στην περιοχή.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Κόμπος συμμετείχε στην τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι και της Ελλάδας Γιώργο Γεραπετρίτη, o κ. Κόμπος αντάλλαξε απόψεις αναφορικά με το επίπεδο συνεργασίας του τριμερούς σχηματισμού σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός και η συνεργασία στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, προστίθεται.

«Οι Υπουργοί προετοίμασαν επίσης την 4η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο και προέβησαν σε ανασκόπηση της κατάστασης στην περιοχή», συμπληρώνεται.

Ακόμη αναφέρεται πως προηγήθηκε διμερής συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Ιορδανό ομόλογό του, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση των εξαίρετων διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με τις δύο πλευρές να τονίζουν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας. Συζήτησαν επίσης τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή, με τον κ. Κόμπο να υπογραμμίζει την «επείγουσα ανάγκη για αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση». Την ίδια ώρα, καταλήγει η ανακοίνωση, εξήρε τον ηγετικό ρόλο της Ιορδανίας ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Όλα τα σύνορα της ΕΕ στους νέους αμυντικούς σχεδιασμούς-«Στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία»
«Καμία διαβούλευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία»-Το προσχέδιο της δήλωσης των 27
O Γιώργος Παπαναστασίου ανέλυσε τους ενεργειακούς σχεδιασμούς σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες
Όλα τα κόμματα εξαιρουμένου του ΕΛΑΜ συνοδεύουν τον ΠτΔ στη Γενεύη για την άτυπη διάσκεψη
Πυρά ΑΚΕΛ Ορμήδειας σε Αποστόλου για τη Δεκέλεια-«Είμαι καρκινοπαθής, μαθήματα όχι σε μένα», απαντά ο βουλευτής
Πώς απαντά το ΥΠΕΣ για αμοιβές κοινοταρχών-Εκτίμηση για βελτίωση των ρόλων των Αντιδημάρχων μέσω Νομοσχεδίου
Ξεκάθαρη διαφωνία Προέδρου στην εμπλοκή της Τουρκίας στα θέματα ασφάλειας της ΕΕ
Πάγωσε τις πληρωμές στη Nexans ο ΑΔΜΗΕ-Συζήτηση επί τάπητος στη συνάντηση Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη
Κυκλοφορεί ο «Συκοφάντης»-Aπαντά με στοιχεία στον Μακάριο Δρουσιώτη ο Νίκος Αναστασιάδης
Στήνονται ξανά κάλπες στην Άλασσα μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου-Στις 30 Μαρτίου οι εκλογές