Τους έφυγε ο κομμωτής και ασχολούνται με τρίχες

Αν κάποιος δεν είχε αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω μας, θα πίστευε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία Κύπρου σήμερα είναι η συνδικαλιστική δράση ενός στελέχους της.

Η σπουδή που επιδείχθηκε από την ηγεσία της Δύναμης να διωχθεί ο Νίκος Λοϊζίδης, όχι γιατί ασκεί αμελώς τα καθήκοντά του ή έχει εμπλακεί σε ποινικά αδικήματα, όπως κάποια άλλα στελέχη που για χρόνια δεν περνούν από πειθαρχικές διαδικασίες, αλλά επειδή ασκεί το κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνδικαλισμού, ενώ η Αστυνομία είναι αντιμέτωπη με τόσα σοβαρά προβλήματα, δημιουργεί ερωτήματα.

Το τελευταίο πλήγμα στο κύρος της Δύναμης, που μοιράζεται την ευθύνη μαζί με τις Κεντρικές Φυλακές, ήταν η απόδραση του «Κομμωτή», κατά τη διάρκεια άδειας, την οποία επόπτευε η ΜΜΑΔ και δεσμοφύλακες. Ο ισοβίτης δεν απέδρασε ευκαιριακά αλλά, όπως φαίνεται, είχε προμελετημένο σχέδιο, το οποίο δεν πήραν χαμπάρι όσοι είχαν την ευθύνη της φρούρησής του. Πρόκειται για το πρόσωπο που διέπραξε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των τελευταίων ετών, αλλά αυτοί που είχαν την ευθύνη να διευθετήσουν ορθά την άδεια εξόδου του, υποτίμησαν ξεκάθαρα τον κίνδυνο, επιδεικνύοντας λανθασμένη κρίση. Λανθασμένη κρίση που έχουμε δει κατ’ επανάληψη και την οποία ο κ. Λοϊζίδης κατά καιρούς επεσήμανε.

Τα χτυπήματα είναι απανωτά. Αλλά αντί να ασχολούνται με εγκλήματα τύπου «Κομμωτή», ασχολούνται με… τρίχες, όπως η συνδικαλιστική δράση, που στο κάτω κάτω είναι δικαίωμα σε μια Δημοκρατία. Ας βάλει, επιτέλους, κάποιος τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Δειτε Επισης

Τους έφυγε ο κομμωτής και ασχολούνται με τρίχες
Ο… Παττακός στην κυπριακή Βουλή
Ο Τρυφωνίδης σε ρόλο αστυνομικού
Καμία τρύπα δεν είναι πιο μεγάλη από την τρύπα της ασφάλειας σε ένα κράτος
Ο Μαυρίδης θέλει να βάλει πρόστιμο στους βουλευτές που αργούν
Το μόνο που έπρεπε να δηλώσει ο Αρχηγός είναι την παραίτησή του
To αδίκημα της... καταπιεστικής συμπεριφοράς Λοϊζίδη σε Αρχηγό και ο αλά καρτ ζήλος για τις πειθαρχικές
Δεν μπορούν να βρουν αντικαταστάτη της Στέλλας Κυριακίδου στις Βρυξέλλες
Ησαΐας καλεί Ανδριάνα;
Δεν ξεχνά την παλιά του αγάπη ο Κωνσταντίνος Κόμπος