Το Πεκίνο καταργεί τη βίζα για Κύπριους ταξιδιώτες-Ενημερώθηκε ο ΠτΔ από Κινέζο ΥΠΕΞ

Την κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίων για τους Κύπριους υπηκόους αποφάσισε η κινεζική Κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν χθες βράδυ, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, οι οποίες ενισχύονται. Και ακριβώς εντός αυτού του πλαισίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ότι η Κίνα, πλέον, καταργεί τη θεώρηση διαβατηρίων για τους Κύπριους υπηκόους που ταξιδεύουν στη χώρα, κάτι που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των ενισχυμένων διμερών σχέσεων».

Επίσης, συζητήθηκε και χαιρετίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, η διακρατική συμφωνία για τις αερομεταφορές που έχει υπογραφτεί, βάσει της οποίας θα μπορέσει να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό, η συνδεσιμότητα των δύο χωρών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το Κυπριακό, είπε ο Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ως ένα από τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Κίνα στηρίζει την Κύπρο διαχρονικά και στηρίζει το εθνικό μας θέμα, στη βάση αρχών και αξιών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Γι για τις «τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για τις προσπάθειες που καταβάλλει η πλευρά μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όπως, επίσης, και για την τελευταία συνάντηση που είχε για το Κυπριακο με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας
Black jack αποδράσεων με εμπλοκή Αστυνομίας επί θητείας Παπαθεοδώρου-Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα
Κάλεσε Αρχηγό και αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών ο Χαρτσιώτης-Θορυβημένο το Προεδρικό για την απόδραση
Το Πεκίνο καταργεί τη βίζα για Κύπριους ταξιδιώτες-Ενημερώθηκε ο ΠτΔ από Κινέζο ΥΠΕΞ
Πήρε αναβολή η δίκη των Αρχιμανδριτών-Προστέθηκαν νέες κατηγορίες
Αντίδραση Τατάρ στην ομιλία ΠτΔ-«Τίποτα δεν είναι στατικό στην Κύπρο»
Τη στήριξη στο έργο «Αφροδίτη» επαναβεβαίωσαν ΠτΔ και Chevron
Έντονο ενδιαφέρον Αμερικανών επιχειρηματιών για δραστηριοποίηση στην Κύπρο
Ακούει και τον Τατάρ και μετά αποφασίζει τα επόμενα βήματα ο Γενικός Γραμματέας
Οι αστοχίες που πιέζουν την Αστυνομία, τα διαδοχικά μέτωπα και τα... προσκλητήρια του Αρχηγού