Τη στήριξη στο έργο «Αφροδίτη» επαναβεβαίωσαν ΠτΔ και Chevron

Την στήριξή τους στην ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ επαναβεβαίωσαν χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αντιπρόεδρος της Chevron, διαχειρίστριας εταιρείας του κοιτάσματος, Φρανκ Κάσαλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπεία του αμερικανικού κολοσσού, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας επαναβεβαίωσαν τη στήριξη τους στο έργο του ‘Αφροδίτη’, ένα έργο στρατηγικής σημασίας τόσο για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για την ίδια την εταιρεία», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημείωσε επίσης ότι «το επόμενο διάστημα, με τον οδικό χάρτη που έχει καταρτιστεί μέσα από μια συγκεκριμένη λήψη ενεργειών και βημάτων, θα προχωρήσουν, το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας και η εταιρεία Chevron, να βρίσκονται σε στενό συντονισμό και στενή συνεργασία για αυτό το στρατηγικής σημασίας έργο».

H συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη έγινε μετά τη κοινή δήλωση Υπουργείου Ενέργειας και της αμερικανικής εταιρείας, ύστερα από συναντήσεις τους στη Λευκωσία, για τη διεξαγωγή συζητήσεων τους επόμενους τέσσερις μήνες «προκειμένου να αναζητηθεί μια συναινετική διευθέτηση που να διασφαλίζει την ανάπτυξη του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’ χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις», όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Η κοινοπραξία που κατέχει την άδεια ανάπτυξης του κοιτάσματος είχε ανακοινώσει ότι κατέθεσε στις 2 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Ενέργειας τροποποιημένο σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής για την «Αφροδίτη», αξίας $4 δισεκατομμυρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Δημογλίδου για Βασίλη Καλογήρου-«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα σε έγκλημα»
Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για κλοπή χρημάτων στην Λάρνακα-Καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο
Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Χαλκίδα-Την εξανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο
Το Associated Press μηνύει τον Λευκό Οίκο για τον αποκλεισμό του από τις ενημερώσεις Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινός όμηρος φιλά στο μέτωπο μαχητή της Χαμάς κατά την απελευθέρωσή του
Απεβίωσε ο πατέρας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου
Τελέστηκε η κηδεία της μητέρας και των παιδιών στη Λεμεσό-«Να κρατήσουμε το φως που μας χάρισε η παρουσία τους»