Ενώπιον Κακουργιοδικείου, αλλά με το μυαλό στο Συνοδικό οι Αρχιμανδρίτες-Πιθανή αναβολή της διαδικασίας

Με το μυαλό στο Συνοδικό και στην επικείμενη απόφαση που θα καθορίσει την τύχη τους, παρουσιάζονται για πρώτη φορά ενώπιον του Κακουργιοδικείου οι δυο Αρχιμανδρίτες της Μονής του Οσίου Αββακούμ, έχοντας σε βάρος τους 19 κατηγορίες. Παρ' όλα αυτά η πλευρά των μοναχών κρίνει ότι η απόφαση του εκκλησιαστικού Δικαστηρίου είναι βαρύνουσας σημασίας και ως εκ τούτου προτίθεται να δώσει και άλλα στοιχεία που έχει στην κατοχή της, τα οποία όμως δεν κατατέθηκαν στο Συνοδικό, ανάμεσα σε αυτά και ένα Usb, με φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο συνήγορος υπεράσπισης των μοναχών, Ευστάθιος Ευσταθίου, αναμένεται να ζητήσει αναβολή της διαδικασίας, καθώς ακόμη δεν του έχει παραδοθεί μέρος του μαρτυρικού υλικού και των τεκμηρίων, κάτι που θα δώσει παράταση και στην απάντηση των ιερωμένων στις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν.

Υπενθυμίζεται πως οι ιερωμένοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή περιουσίας, κλοπή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και φορολογικά αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την καταγγελία που προέβησαν οι μοναχοί για κλοπή περιουσίας, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, καθώς η καταγγελία αφορά τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από την Μονή την 5η Μαρτίου και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των μοναχών, αυτά παραλήφθηκαν από ανθρώπους της Μητρόπολης και κουκουλοφόρους.

Επιπλέον, ακόμη εκκρεμεί και η έρευνα των καταγγελιών για τις 450.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για αυτή την υπόθεση ακόμη δεν έχει κληθεί ο ηγούμενος της Μονής, παρά το γεγονός ότι κατονομάστηκε από άλλους μάρτυρες, ως το πρόσωπο που είχε επιπλέον στοιχεία και πληροφορίες να παραδώσει στους ανακριτές.

Στο μέτωπο του Συνοδικού, ο εμπειρογνώμονας που επέλεξε το Δικαστήριο αναμένεται σύντομα να δώσει το πόρισμα του, το οποίο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης. Εξάλλου, το αίτημα για κλήτευση και δεύτερου εμπειρογνώμονα από πλευράς των μοναχών δεν έγινε αποδεκτό από τους Συνοδικούς και ως εκ τούτου δεν θα κληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατήγγειλαν κλοπή περιουσίας από Ησαΐα οι μοναχοί-Τρέχουν οι διαδικασίες για εξεύρεση εμπειρογνώμονα από Συνοδικό

Πάντως, η πλευρά των μοναχών είναι αποφασισμένη να φθάσει στα άκρα. Άλλωστε κατά τη διάρκεια των αντεξετάσεων των μαρτύρων ενώπιον του Συνοδικού, προχώρησε σε ευθεία επίθεση κατά του Μητροπολίτη, προσκομίζοντας στοιχεία, τα οποία αφορούν ηθικά παραπτώματα και άλλων ιερωμένων, ενώ σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος, ο οποίος εκτελούσε χρέη συνηγόρου, έκανε λόγο για ολική κάθαρση της εκκλησίας, ακόμη και αν η μπάλα πάρει και τους ίδιους.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του REPORTER, αναφέρουν πως η πλευρά των μοναχών δεν έχει καταθέσει όλα τα στοιχεία, αφού διαμηνύεται πως έχει κατατεθεί μόλις το 1/10 των στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους και σε αυτά δεν συγκαταλέγεται ένα Usb με φωτογραφίες και βίντεο.

Στην αντίπερα όχθη, πηγές προσκείμενες στην Μητρόπολη Ταμασού, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το σκάνδαλο θα λάβει τέλος, τουλάχιστον σε εκκλησιαστικό επίπεδο, με την καθαίρεση των μοναχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ηρεμία πριν την καταιγίδα για το σκάνδαλο της Μονής-Ετοιμάζουν τις απολογίες τους και περιμένουν οι μοναχοί

Δειτε Επισης

Πήρε αναβολή η δίκη των Αρχιμανδριτών-Προστέθηκαν νέες κατηγορίες
«Χτενίζει» την Πάφο για τον Kομμωτή η Αστυνομία αλλά άκαρπες οι έρευνες-Προμελετημένο το σχέδιό του
Eίχε θάψει σε χωράφι στη Λεμεσό συσκευασίες με ναρκωτικά-Χειροπέδες σε 27χρονο (pics)
Ακούει και τον Τατάρ και μετά αποφασίζει τα επόμενα βήματα ο Γενικός Γραμματέας
Οι αστοχίες που πιέζουν την Αστυνομία, τα διαδοχικά μέτωπα και τα... προσκλητήρια του Αρχηγού
«Είναι ειλημμένη η απόφαση για απόλυση»-Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο Λοϊζίδης στο Πειθαρχικό
Ενώπιον Κακουργιοδικείου, αλλά με το μυαλό στο Συνοδικό οι Αρχιμανδρίτες-Πιθανή αναβολή της διαδικασίας
H πρώτη απόδραση ισοβίτη μετά την... Αλ Καπόνε εποχή-Είχαν παραιτηθεί Αρχηγός, Διευθυντής Φυλακών και Υπουργός
Σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου οι τρεις ΜΜΑΔίτες για την απόδραση του «Κομμωτή»
Συνελήφθη ο πατέρας του ισοβίτη και ακόμη ένα πρόσωπο-Άφαντος ακόμη ο «Κομμωτής»