«Είναι ειλημμένη η απόφαση για απόλυση»-Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο Λοϊζίδης στο Πειθαρχικό

Οι σχέσεις του Αρχηγού και του συνδικαλιστή-Αστυνομικού Νίκου Λοϊζίδη, οδηγούνται σε ολική ρήξη, με τον ίδιο να θεωρεί δεδομένη την απόλυση του με το αιτιολογικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς. Ο κ. Λοϊζίδης αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Πειθαρχικού Σώματος τον Οκτώβριο, ωστόσο, η απόφαση της ηγεσίας προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, αλλά και ανησυχία στις τάξεις των μελών της Δύναμης.

Ο Νίκος Λοϊζίδης, σε όλους του τόνους, κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης του, εξαιτίας των αναφορών του για τα κακώς έχοντα που περιβάλλουν την Αστυνομία. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις έστρεψε τα βέλη του απευθείας και προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας για χειρισμούς του σε διάφορα ζητήματα ο οποίος φαίνεται να παρακολουθούσε από πολύ κοντά τις αναφορές του συνδικαλιστή, καταγράφοντας τις δηλώσεις του σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ.

Η απόφαση της Αστυνομίας για την πειθαρχική δίωξη κατά του κ. Λοϊζίδη, πάρθηκε από τον Απρίλιο, μάλιστα σε επιστολή που επιδόθηκε στον ίδιο, η ηγεσία της Αστυνομίας κατέγραφε με λεπτομέρειες τις αναφορές του, ενώ σε αυτήν έκανε λόγο για απείθεια από πλευράς του Αστυνομικού προς τις νόμιμες διαταγές του Αρχηγού Αστυνομίας και αυτό διότι, όπως υποστηρίζει η ηγεσία της Δύναμης, ήταν ορισμένος ως εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας και ως εκ τούτου δεν είχε εξουσιοδότηση να προβαίνει σε δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

ΔΙAΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στο πλευρό του Λοϊζίδη το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Ισότητα-«Απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης»

Η ουσία της πειθαρχικής δίωξης του Αστυνομικού, εδράζεται στις δημόσιες τοποθετήσεις του και ως εκ τούτου, η υπερασπιστική του γραμμή θα σταθεί στον ρόλο του ως συνδικαλιστής, παραθέτοντας στοιχεία πως, οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής του δράσης και όχι με την ιδιότητα του ως αστυνομικός.

Ο κ. Λοϊζίδης, σε δηλώσεις του στον REPORTER, ανέφερε πως για την ώρα αναμένει την κλήτευση του, για να αρχίσει η εκδίκαση, σημειώνοντας πως, θεωρεί δεδομένη την απόλυση του, γιατί όπως είπε, στάλθηκε στη τριμελή επιτροπή η οποία έχει τη δυνατότητα απόλυσης και αυτό έγινε με αίτημα, όπως είπε, της ηγεσίας της Αστυνομίας, θεωρώντας πως η απόφαση έχει ήδη παρθεί.

Παρά το γεγονός ότι επισήμως η δύναμη, δεν αναφερόταν ανοικτά εναντίον του Λοϊζίδη, εντούτοις, η δυσαρέσκεια τους ήταν δεδομένη με την πειθαρχική δίωξη κατά του Αστυνομικού να αποτελεί το επιστέγασμα μιας κόντρας που συντηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο των διαφωνιών ανάμεσα στις δυο πλευρές η συντεχνία Ισότητα, προχώρησε σε καταγγελία μέσω επιστολών τόσο στον Γενικό Εισαγγελέα, όσο και στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, καλώντας τους να εξετάσουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας από τον Αρχηγό της Δύναμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά ΑΚΕΛ για την πειθαρχική δίωξη Λοϊζίδη-«Τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν σ’ επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια»

Στην επιστολή-καταγγελία, η συντεχνία «Ισότητα», έκανε λόγο για, «στοιχεία που καταδεικνύουν κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας και συστηματική προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού συνδικαλιστή, μέσω της απειλής άσκησης πειθαρχικής δίωξης λόγω των συνδικαλιστικών του δηλώσεων και δράσεων, καθώς και συστηματικό αποκλεισμό της ΙΣΟΤΗΤΑΣ από κάθε μορφής ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο εντός της Αστυνομίας».

Πάντως, η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Αστυνομία και προχώρησε τις διαδικασίες της πειθαρχικής δίωξης του συγκεκριμένου μέλους της Δύναμης, προκάλεσε, ποικίλες συζητήσεις, καθώς ακόμη χρονίζουν ενώπιον των πειθαρχικών σωμάτων της Δύναμης, άλλες πειθαρχικές υποθέσεις οι οποίες παρουσιάζουν στασιμότητα και ακόμη αναμένονται ουσιαστικά αποτελέσματα.

Δειτε Επισης

Πήρε αναβολή η δίκη των Αρχιμανδριτών-Προστέθηκαν νέες κατηγορίες
«Χτενίζει» την Πάφο για τον Kομμωτή η Αστυνομία αλλά άκαρπες οι έρευνες-Προμελετημένο το σχέδιό του
Eίχε θάψει σε χωράφι στη Λεμεσό συσκευασίες με ναρκωτικά-Χειροπέδες σε 27χρονο (pics)
Ακούει και τον Τατάρ και μετά αποφασίζει τα επόμενα βήματα ο Γενικός Γραμματέας
Οι αστοχίες που πιέζουν την Αστυνομία, τα διαδοχικά μέτωπα και τα... προσκλητήρια του Αρχηγού
«Είναι ειλημμένη η απόφαση για απόλυση»-Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο Λοϊζίδης στο Πειθαρχικό
Ενώπιον Κακουργιοδικείου, αλλά με το μυαλό στο Συνοδικό οι Αρχιμανδρίτες-Πιθανή αναβολή της διαδικασίας
H πρώτη απόδραση ισοβίτη μετά την... Αλ Καπόνε εποχή-Είχαν παραιτηθεί Αρχηγός, Διευθυντής Φυλακών και Υπουργός
Σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου οι τρεις ΜΜΑΔίτες για την απόδραση του «Κομμωτή»
Συνελήφθη ο πατέρας του ισοβίτη και ακόμη ένα πρόσωπο-Άφαντος ακόμη ο «Κομμωτής»