Θεματοφύλακας των δημοκρατικών θεσμών η Βουλή

Η Βουλή των Αντιπροσώπων επαναβεβαιώνει την προσήλωσή της στη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, της οποίας η Βουλή είναι ενεργό μέλος από το 1978, σύμφωνα με προ ημερησίας διάταξης αναφορά την οποία ανέγνωσε ο Προεδρεύων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας.

Τόνισε ότι ένας από τους πυλώνες για την ύπαρξη μιας εύρωστης δημοκρατίας είναι οι ενεργοί, ενημερωμένοι πολίτες, με γνώσεις βασισμένες σε αντικειμενικά δεδομένα, σημειώνοντας όμως ότι ο κίνδυνος που αναδύεται είναι η δυνατότητα χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης για χειραγώγηση της κοινής γνώμης, μέσω της δημιουργίας και διάδοσης ψευδών, παραπλανητικών ή και deep-fake ειδήσεων και δεδομένων, τα οποία βλάπτουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δημόσιο συμφέρον.

"Σε αυτό το σημείο αναδεικνύεται ο καίριος ρόλος των κοινοβουλίων ως πυλώνας προάσπισης της δημοκρατίας, μέσω της ψήφισης κατάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων και της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού ρυθμιστικού πλαισίου, ώστε τα κράτη να κατορθώσουν να αξιοποιήσουν τα οφέλη της τεχνολογικής προόδου, περιορίζοντας τους κινδύνους", είπε.

Η Βουλή «επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της να συνεχίσει να λειτουργεί ως θεματοφύλακας των δημοκρατικών θεσμών στη βάση των αρχών της διαφάνειας, της νομιμότητας, της διασφάλισης της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας, με στόχο την ευημερία όλων των Κυπρίων πολιτών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη