Συμβουλές Δήμου Λεμεσού προς δημότες ενόψει βροχοπτώσεων

Σε κατάλληλη προετοιμασία των υποστατικών τους για την περίοδο του χειμώνα και των αναμενόμενων βροχοπτώσεων, προτρέπει τους δημότες του ο Δήμος Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος αναφέρει ότι η έγκαιρη προετοιμασία αποτελεί βασικό παράγοντα για την αποφυγή ζημιών και δυσλειτουργιών και προτρέπει τους δημότες να προχωρήσουν σε σειρά προληπτικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, καλεί τους δημότες ν’ αποφύγουν να εναποθέσουν σκύβαλα ή ανακυκλώσιμα υλικά εκτός των ημερών της προγραμματισμένης περισυλλογής τους σε δημόσιους ή άλλους χώρους, από τους οποίους είναι πιθανή η μετακίνησή τους κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας και να ελέγξουν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων τα οποία βρίσκονται εντός ή δίπλα από τα υποστατικά τους, ώστε να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.

Επιπρόσθετα, προτρέπει όπως ασφαλιστούν αντικείμενα ή οικοδομικά υλικά που είναι πιθανό να παρασυρθούν από τη βροχή ή τον άνεμο, προκαλώντας προβλήματα και πιθανούς τραυματισμούς και να μην καλύπτουν τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, σκιπ ή μηχανήματα.

Κατά την διάρκεια βροχοπτώσεων ή έντονων καιρικών φαινομένων, προσθέτει, θα πρέπει να αποφευχθεί η διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, αναρτημένες πινακίδες και γενικώς σημεία όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Καλεί, ακόμη, τους δημότες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων και να ασφαλίσουν τις ιδιωτικές περιουσίες και οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών, ενώ συστήνει σε ιδιοκτήτες υπογείων όπως προμηθευτούν αντλίες νερού ή να ελέγξουν και να συντηρήσουν τις υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά.

Ο Δήμος Λεμεσού παραμένει στη διάθεση των δημοτών για πληροφορίες και βοήθεια και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την ομαλή αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξάλλου σε δεύτερη ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει το κοινό ότι έχει προγραμματίσει εργασίες ασφαλτόστρωσης από τον Οκτώβριο μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο, στις περιοχές Αγίας Φύλας, Ζακάκι, Καθολική, Αγίας Ζώνης και Νεάπολη.

Ο Δήμος απολογείται για την πιθανή ταλαιπωρία που μπορεί να προκληθεί και καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν κατά τη διάρκεια των εργασιών σε κάθε περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απέδρασε ο ισοβίτης και... σίγησε ο ασύρματος που άλλοτε ήταν στη διαπασών-Καυτή πατάτα η ανάληψη ευθυνών
Κλήρωση Τζόκερ-Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17 εκατ. ευρώ
Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
H πρώτη απόδραση ισοβίτη μετά την... Αλ Καπόνε εποχή-Είχαν παραιτηθεί Αρχηγός, Διευθυντής Φυλακών και Υπουργός
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών
Θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για τον παιδικό καρκίνο η Βουλή
Συμβουλές Δήμου Λεμεσού προς δημότες ενόψει βροχοπτώσεων
Υπέρ επιμήκυνσης πληρωμής εξωδίκων και αύξησης ορίου βαθμών ποινής ο Βαφεάδης