Νεκρός ο διοικητής της μονάδας εναέριων δυνάμεων της Χεζμπολάχ έπειτα από αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό

Ο διοικητής των εναέριων δυνάμεων της Χεζμπολάχ, Μουχαμάντ Χουσεΐν Σαρούρ, σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, σύμφωνα με τους IDF.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Σαρούρ διηύθυνε πολλές αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων drones με εκρηκτικά και πυραύλων κρουζ. Τα τελευταία χρόνια, οι IDF λένε ότι ηγήθηκε της κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ και δημιούργησε χώρους στο Λίβανο όπου η οργάνωση κατασκεύαζε UAV, μερικά από τα οποία βρίσκονταν κάτω από πολιτικά κτίρια στη Βηρυτό.

Ο Σαρούρ εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1980 και κατείχε διάφορες θέσεις, μεταξύ άλλων στην αεράμυνα της τρομοκρατικής ομάδας, στη μονάδα Aziz στη δύναμη Ραντουάν και ως ακόλουθος της Χεζμπολάχ στην Υεμένη, όπου συμμετείχε στις εναέριες δυνάμεις των Χούτι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου προώθησε πολυάριθμες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης, σύμφωνα με τους IDF.

Δεν θα προχωρήσουμε τώρα σε κατάπαυση του πυρός, λέει το Ισραήλ

Το Ισραήλ «δεν πρόκειται να προχωρήσει τώρα σε κατάπαυση του πυρός» σύμφωνα με μέλος του περιβάλλοντος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω της κλιμάκωσης των σχέσεων με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Το θέμα δεν τέθηκε στις χθεσινές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, τόνισε ο αξιωματούχος. «Παραμένουμε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε τους κατοίκους [του βορρά] στα σπίτια τους με ασφάλεια» σημείωσε ο αξιωματούχος.

«Συνεχίζουμε το σχέδιο για τον πόλεμο που εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό». «Αν ο [επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν] Νασράλα δεν έχει καταλάβει το μήνυμα μέχρι τώρα, θα το καταλάβει με διαφορετικό τρόπο» κατέληξε ο αξιωματούχος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Έτοιμη η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ να υποστηρίξει χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο
Διεθνές ένταλμα κατά Νορβηγού για την υπόθεση των βομβητών
Νεκρός ο διοικητής της μονάδας εναέριων δυνάμεων της Χεζμπολάχ έπειτα από αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Νέα ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό-Στόχος ο διοικητής της μονάδας εναέριων μέσων της Χεζμπολάχ
Σύροι φεύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν-Σκοτώνονται στον Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα
Κόβει τις συζητήσεις περί κατάπαυσης του πυρός ο Λίβανος-«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε»
Πληροφορίες ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός τις επόμενες ώρες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου
Εξτρεμίστρια στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης για σχέδιο επίθεσης
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η στιγμή σύλληψης Ρώσου στρατιώτη στην Ουκρανία-Ικέτευε για τη ζωή του
Παγκόσμιος συναγερμός-Έτοιμο το Ισραήλ για εισβολή στο Λίβανο, απειλές Ιράν για ολοκληρωτικό πόλεμο