Ζητά διαχωρισμό των εκλογικών διαδικασιών ο Θεμιστοκλέους-Οι προτάσεις νόμου που κατέθεσε

Το διαχωρισμό των εκλογικών διαδικασιών, ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης που ασκεί το δικαίωμα στην κάλπη να επιλέγει σε ποια θα συμμετέχει και από ποια θα απέχει, ζητά ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ο οποίος κατέθεσε μία δέσμη προτάσεων νόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής συνολικά τέσσερις προτάσεις νόμου, όσες ήταν και οι εκλογικές διαδικασίες τον περασμένο Ιούνιο, ώστε να θεωρούνται διαφορετικές οι εκλογικές διαδικασίες και να μπορεί ο κάθε ψηφοφόρος να επιλέγει σε ποια θα συμμετέχει. Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, στις διπλές εκλογές Ιουνίου, είχε αποφασίσει να πετάξει το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, καθώς ήθελε να καταγραφεί ως αποχή και να μην ρίξει λευκό ή άκυρο.

Στις αιτιολογικές εκθέσεις του, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρει πως «Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί της Εκλογής των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νόμου, ώστε να διασαφηνιστεί ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν εκλογική διαδικασία η οποία είναι ανεξάρτητη από τις εκλογικές αναμετρήσεις που διενεργούνται την ίδια ημέρα για την ανάδειξη των αρχών τοπικής διοίκησης και για την ανάδειξη των προέδρων των συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης».

Ειδικότερα, προσθέτει ο ανεξάρτητος βουλευτής «προβλέπεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα εκάστου εκλογέα να μη λαμβάνει κατά την ψηφοφορία ψηφοδέλτια για τις εκλογές στις οποίες δεν επιθυμεί να συμμετάσχει, ωσάν να μην προσήλθε στο οικείο εκλογικό κέντρο για να ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά του στις εν λόγω εκλογές. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις κρίνονται αναγκαίες, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των ψηφοφόρων στην αποχή από μία ή περισσότερες εκλογικές διαδικασίες οι οποίες διενεργούνται ταυτόχρονα κατά την ίδια ημέρα».

Δειτε Επισης

Απέδρασε ο ισοβίτης και... σίγησε ο ασύρματος που άλλοτε ήταν στη διαπασών-Καυτή πατάτα η ανάληψη ευθυνών
Θεματοφύλακας των δημοκρατικών θεσμών η Βουλή
H πρώτη απόδραση ισοβίτη μετά την... Αλ Καπόνε εποχή-Είχαν παραιτηθεί Αρχηγός, Διευθυντής Φυλακών και Υπουργός
Χρέος να εργαστούμε για μία Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη είπε η ΠτΒ
Έτοιμος, ακόμη και σήμερα, για επανέναρξη των συνομιλιών ο Πρόεδρος
Κυπριακό και κατάσταση στην Ουκρανία στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Αλέν Μπερσέ
Την ετοιμότητα της Κύπρου για ενδεχόμενες εκκενώσεις από Λίβανο εξέφρασε ο ΠτΔ
Νέο παραλήρημα Τατάρ-«Η τριμερής είναι κόλπο για να μας πάνε σε ομοσπονδία»
Αντιδρά στην αύξηση Βρετανών στρατιωτών στην Κύπρο ο Τατάρ-«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις μαζί με την Τουρκία»
Η απόρριψη της λίστας των δικαστών και οι επόμενες κινήσεις-Η διαδικασία που ακολουθείται για την επιλογή