Σύροι φεύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν-Σκοτώνονται στον Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα

Περισσότεροι από 100 Σύροι πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των μαζικών βομβαρδισμών του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσά τους 23 γυναίκες και 32 παιδιά, δήλωσαν σήμερα Σύροι ακτιβιστές.

Στο μεταξύ, ο Άλι Κούσας, ο δήμαρχος της λιβανέζικης πόλης Γιουνίν, δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 23 Σύροι πρόσφυγες – στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά - σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από ισραηλινό πλήγμα σε τριώροφο κτίριο. Σύμφωνα με τον Κούσας, ακόμη οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι Σύροι που κατέφυγαν στον Λίβανο για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους είναι τώρα αντιμέτωποι με τις σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις, κατήγγειλε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν μεταξύ της παραμονής τους στον Λίβανο υπό τα ισραηλινά πυρά ή της επιστροφής τους σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση, όπου κινδυνεύουν να συλληφθούν ή να πέσουν θύματα απαγωγής.

Εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες ζουν στον Λίβανο, με πολλούς από αυτούς να είναι άστεγοι λόγω του υψηλού κόστους ζωής. Εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία έχουν καταλήξει να κοιμούνται σε πάρκα ή στους δρόμους.

Εξάλλου κάποιοι πρόσφυγες που ζούσαν στον ανατολικό Λίβανο πέρασαν στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, όπου σχεδόν 14 χρόνια μετά την έναρξη του εμφυλίου δεν υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για την ασφαλή επιστροφή στις εστίες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, από τον Οκτώβριο του 2023 λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο έχουν εκτοπιστεί περίπου 200.000 άνθρωποι.

Επίθεση σε 75 στόχους της Χεζμπολάχ πραγματοποίησαν το βράδυ οι IDF

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε 75 στρατιωτικούς στόχους της ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, στο νότιο τμήμα της χώρας καθώς και στην περιοχή της Μπεκάα (ανατολικά).

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη «επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περίπου 75 τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Μπεκάα και στον νότιο Λίβανο, μεταξύ των οποίων αποθήκες πυρομαχικών, εκτοξευτήρες έτοιμους να χρησιμοποιηθούν (κατά του ισραηλινού εδάφους) στρατιωτικά κτίρια, τρομοκράτες και τρομοκρατικές υποδομές», δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Έτοιμη η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ να υποστηρίξει χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο
Διεθνές ένταλμα κατά Νορβηγού για την υπόθεση των βομβητών
Νεκρός ο διοικητής της μονάδας εναέριων δυνάμεων της Χεζμπολάχ έπειτα από αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Νέα ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό-Στόχος ο διοικητής της μονάδας εναέριων μέσων της Χεζμπολάχ
Σύροι φεύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν-Σκοτώνονται στον Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα
Κόβει τις συζητήσεις περί κατάπαυσης του πυρός ο Λίβανος-«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε»
Πληροφορίες ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός τις επόμενες ώρες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου
Εξτρεμίστρια στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης για σχέδιο επίθεσης
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η στιγμή σύλληψης Ρώσου στρατιώτη στην Ουκρανία-Ικέτευε για τη ζωή του
Παγκόσμιος συναγερμός-Έτοιμο το Ισραήλ για εισβολή στο Λίβανο, απειλές Ιράν για ολοκληρωτικό πόλεμο