Νέο περιστατικό βίας ενάντια σε μαθητή στην Ελλάδα-«Το παιδί βιώνει ένα ανυπέρβλητο σοκ»

Μάρτυρας ενός ακόμη περιστατικού βίας μεταξύ ανηλίκων βρέθηκε η κοινωνία μας, με τους φερόμενους ως δράστες αυτή τη φορά να είναι δύο 17χρονοι και θύμα ένας 12χρονος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Ερμιόνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες, πλησίασαν τον 12χρονο, όταν αυτός ήταν στο κυλικείο και με φαλτσέτα του ξύρισαν το μουστάκι ενώ με την απειλή μαχαιριού του πήραν τα δύο ευρώ, που είχε πάνω του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την μοιραία επίθεση»-Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα της 14χρονης στη Γλυφάδα

Στη συνέχεια οι γονείς του 12χρονου, προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη των δύο ανήλικων για πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλή και για παράβαση νομοθεσίας για τα όπλα.

Για το βίαιο συμβάν μίλησε στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου θύματος, Γιώργος Γεωργακόπουλος. Ο ίδιος —μεταξύ άλλων— τόνισε πως η εξέλιξη του σκηνικού θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για το ανήλικο θύμα.

«Ο ένας από τους δύο δράστες κουβαλούσε φαλτσέτα πάνω του. Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό το πράγμα για το παιδί; Μπορεί να ήταν και μοιραία η εξέλιξη αν είχε διαφορετική κατάληξη αυτή η εμπλοκή μεταξύ τους», είπε αρχικά ο δικηγόρος.

«Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα περιστατικά έχουν οι γονείς»

«Το παιδί δεν πήγε στο σχολείο σήμερα, βιώνει ένα σοκ ανυπέρβλητο το οποίο δυστυχώς το τραυματίζει και το ενοχλεί κάθε μέρα γιατί δεν ξέρει αύριο το πρωί αν θα αντιμετωπίσει πάλι κάποιο ανάλογο περιστατικό», συμπλήρωσε.

«Η οικογένεια του 12χρονου μου έχει αναθέσει τη νομική υποστήριξη της υπόθεσης. Εμείς θα δηλώσουμε στην ανάκριση παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας κατά των κατηγορουμένων. Θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου —τυχόν υπάρχει— στο σχολικό περιβάλλον για τις πράξεις και τις παραλείψεις του», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συλλήψεις ανήλικων μαθητριών και των γονιών τους για την επίθεση σε 14χρονη στην Ελλάδα

«Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα περιστατικά έχουν οι γονείς», λέει από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Όταν οι γονείς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους και τι πράττουν, και είτε πέφτουν από τα σύννεφα όταν ενημερώνονται από την Αστυνομία είτε επικροτούν αυτές τις πράξεις, τότε δεν ξέρω γιατί απαιτούμε από την κοινωνία, από την Αστυνομία, από τα σχολεία και από τη Δικαιοσύνη να σταματήσει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, όταν πρώτα εμείς δεν έχουμε εκπαιδεύσει τα παιδιά μας στα σπίτια μας να αντιστέκονται στη βία ή όταν είναι μάρτυρες να σταματούν αυτό που βλέπουν μπροστά τους».

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θύμα ξυλοδαρμού 14χρονη στη Γλυφάδα-Την χτύπησαν, έπεσε λιπόθυμη και προσπάθησαν να τη γδύσουν

Δειτε Επισης

«Τα παιδιά τον εμπιστεύονταν, ήταν σαν πατέρας»-Κατάθεση της πρεσβυτέρας στη δίκη του πατέρα Αντώνιου
Νέο περιστατικό βίας ενάντια σε μαθητή στην Ελλάδα-«Το παιδί βιώνει ένα ανυπέρβλητο σοκ»
ΒΙΝΤΕΟ η στιγμή που η Μαρινέλλα καταρρέει στη σκηνή του Ηρωδείου
Κατέρρευσε στη σκηνή του Ηρωδείου η Μαρινέλλα
«Κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την μοιραία επίθεση»-Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα της 14χρονης στη Γλυφάδα
«Νόμιμα πήρα το παιδί» υποστήριξε ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας για την αρπαγή του νεογέννητου
Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε 2χρονο στην Λαμία-Τον έσωσε η γιαγιά του που δέχθηκε δάγκωμα
Αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη ανιψιά του υπό την απειλή μαχαιριού στο Αίγιο
Δύο 17χρονοι επιτέθηκαν σε 12χρονο στην Ερμιόνη και τον ξύρισαν με φαλτσέτα
Αρχές 2025 το Αν. Συμβούλιο Συνεργασίας, αποφάσισαν Μητσοτάκης-Ερντογάν