Στο πλευρό του Λοϊζίδη το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Ισότητα-«Απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης»

Στο πλευρό του Νίκου Λοϊζίδη, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη, βρίσκεται το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Συντεχνίας Ισότητα, λόγω της της επικείμενης πειθαρχικής δίωξης του από την ηγεσία της Αστυνομίας με την κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς», κάνοντας λόγο και για προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστή Αστυνομικού.

Σε ανακοίνωση, πέραν από τη στήριξη, εκφράζεται βαθιά ανησυχία και αγανάκτηση, σημειώνουν επιπλέων πως η επικείμενη πειθαρχική δίωξη εναντίον του Νίκου Λοϊζίδη συνιστά κατάφωρη παραβίαση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και μια πρωτοφανή επίθεση στα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Τέτοιες αυταρχικές πρακτικές, προσθέτουν, δεν έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Σημειώνουν επιπλέον, πως «είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο το αναφαίρετο δικαίωμα των συνδικαλιστών να εκφράζονται ελεύθερα και να αγωνίζονται ακούραστα για τα συμφέροντα των μελών τους, αναφέρουν, απευθύνοντας παράλληλα, έκκληση στην ηγεσία της Αστυνομίας να ανακαλέσει άμεσα αυτή την άδικη και παράνομη διαδικασία εναντίον ενός εκ των ανώτατων εκπροσώπων της Συντεχνίας μας και χιλιάδων αστυνομικών».

«Ως σύσσωμο Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Αντιπροέδρου του ΔΣ και Προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος και να διασφαλίζουμε τα δικαιώματα όλων των μελών της Συντεχνίας μας. Ενωμένοι στον κοινό μας σκοπό, θα υπερασπιστούμε σθεναρά τις αρχές του συνδικαλισμού, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκαν οι υποψήφιοι ΠτΔ για το ΕΔΑΔ, δεν πληρούσαν τα κριτήρια-«Δεν θυμάμαι ξανά παρόμοια εξέλιξη»
Στο πλευρό του Λοϊζίδη το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Ισότητα-«Απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης»
Στο Δικαστήριο τέσσερις υποθέσεις για ξέπλυμα χρήματος-Δεσμεύτηκαν πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ εντός του 2024
Λήψη μέτρων μετά τα επεισόδια σε μπαρ στη Λάρνακα-Ενισχύεται η αστυνόμευση
Πυρά ΑΚΕΛ για την πειθαρχική δίωξη Λοϊζίδη-«Τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν σ’ επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια»
Πρόστιμο καμπάνα σε δύο εταιρίες για θέματα ασφάλειας στην εργασία
Αθώοι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 24χρονης-Βίντεο γύρισε μπούμερανγκ την υπόθεση, αναξιόπιστη η μάρτυρας
Εργασίες καθαρισμού οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου–Λάρνακας
Το Εφετείο μείωσε στο μισό ποινή φυλάκισης για σεξουαλικές πράξεις με ανήλικη
Πυρκαγιά σε γεννήτρια στον ιππόδρομο στον Άγιο Δομέτιο