Λήψη μέτρων μετά τα επεισόδια σε μπαρ στη Λάρνακα-Ενισχύεται η αστυνόμευση

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας, σε μπαρ στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, στη Λάρνακα, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 17χρονου Σύριου, ο οποίος φέρεται να ήταν ανάμεσα στους επιτιθέμενους, καθώς επίσης και ενός σερβιτόρου, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, οδήγησαν τον Δήμο σε λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, ανάμεσα σε άλλα, αποφασίστηκε η ενίσχυση της αστυνόμευσης, αλλά και η ενημέρωση του Δήμου, για προβλήματα που δημιουργούνται από συγκεκριμένη ομάδα ασυνόδευτων ανήλικων.

Όπως αναφέρει «η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα τόσο για το Δήμαρχο όσο και για το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας. Ο Δήμος έχει ήδη προβεί σε τέσσερις συναντήσεις με τη νέα Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, στις οποίες αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα».

Σύμφωνα με τον Δήμο, αποφασίστηκε ενισχυμένη Αστυνόμευση στην περιοχή των Φοινικούδων και σε συγκεκριμένες περιοχές με αυξημένη παραβατικότητα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, με τουλάχιστον 3-4 περιπολίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα στοιχεία για την συμπλοκή στη Λάρνακα-Ανήλικος που ήταν ελλείπον πρόσωπο ο ένας τραυματίας

Επίσης, Επαναλειτουργία της ποδηλατικής Αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης με τέσσερα μόνιμα μέλη. Παράλληλα, η νέα ΑΔΕ Λάρνακας έχει ενημερώσει το Δήμο για όλες τις ενέργειες της από την αρχή του χρόνου όσον αφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συγκεκριμένη ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων.

Όπως σημειώνει «σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως βουλευτές και κόμματα, έχουν βρεθεί λύσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος» σχετικά με τους 18 ασυνόδευτους ανήλικους οι οποίοι ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα ανηλίκων, με τη μεταφορά τους σε διάφορες επαρχίες και σε μικρότερες ομάδες».

Εντούτοις, συνεχίζει η ανακοίνωση, «τα προβλήματα με τη συμπεριφορά και τις ενέργειες συγκεκριμένης ομάδας ανηλίκων συνεχίζονται και δεν έχουν βρεθεί αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης».

Ο Δήμος Λάρνακας υπογραμμίζει ότι «στην πόλη και επαρχία Λάρνακας λειτουργούν διάφορες δομές ασυνόδευτων ανηλίκων, στις οποίες στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν παρουσιάζονται οποιαδήποτε θέματα. Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αρμόδια τμήματα πρέπει και επιβάλλεται να βρει λύσεις οι οποίες δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη των γεγονότων της Δευτέρας αλλά ούτε και άλλων προβλημάτων στην πόλη».

Καταληκτικά, αναφέρει πως «πλέον, κρίσιμο σημείο είναι ότι στη Λάρνακα αναμένονται συγκεκριμένα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών».

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ομάδα ατόμων, ανάμεσά τους και ο 17χρονος που τραυματίστηκε, εισέβαλαν στο μπαρ και άρχισαν να σπάνε πράγματα.

Ακολούθως, 23χρονος σερβιτόρος του μαγαζιού, από το Αφγανιστάν φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τον 17χρονο, ενώ ο ανήλικος τραυματίστηκε από γυαλιά που πάτησε.

Ο 23χρονος, ο οποίος δεν έπαθε οτιδήποτε από τη συμπλοκή, κλήθηκε και μετέβη στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρίθηκε. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαφάνηκε ότι ο 23χρονος είναι αιτητής πολιτικού ασύλου και διαμένει στη Λάρνακα.

Σε ότι αφορά στον 17χρονο, που στο μεταξύ ήταν δηλωμένος ως ελλείπον πρόσωπο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι από τη συμπλοκή των αλλοδαπών προκλήθηκαν ζημιές στον εξοπλισμό της καφετέριας. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συμπλοκή σε μπαρ στη Λάρνακα-Δύο τραυματίες, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο ένας

Δειτε Επισης

Λήψη μέτρων μετά τα επεισόδια σε μπαρ στη Λάρνακα-Ενισχύεται η αστυνόμευση
Πυρά ΑΚΕΛ για την πειθαρχική δίωξη Λοϊζίδη-«Τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν σ’ επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια»
Πρόστιμο καμπάνα σε δύο εταιρίες για θέματα ασφάλειας στην εργασία
Αθώοι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 24χρονης-Βίντεο γύρισε μπούμερανγκ την υπόθεση, αναξιόπιστη η μάρτυρας
Εργασίες καθαρισμού οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου–Λάρνακας
Το Εφετείο μείωσε στο μισό ποινή φυλάκισης για σεξουαλικές πράξεις με ανήλικη
Πυρκαγιά σε γεννήτρια στον ιππόδρομο στον Άγιο Δομέτιο
Απαντά για τα προσκλητήρια σε υπηρεσιακούς φακέλους ο Αρχηγός-Δηλώνει πως ήταν εν αγνοία του, πλήρωσε το κόστος
Επιτέθηκαν σε 15χρονο και του έκλεψαν τη φανέλα που φορούσε-Χειροπέδες σε δύο ανήλικους
Πυρκαγιά σε συνεργείο επιδιόρθωσης οχημάτων στην Τίμη-Εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητο