Τουλάχιστον 15 νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα σήμερα στο Λίβανο

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σήμερα από τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον πέντε χωριών του Λιβάνου, εκ των οποίων δύο που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές μακριά από τα προπύργια της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Πλήγμα του ισραηλινού εχθρού» στο χωριό Ζουν, στο όρος Σουφ νότια της Βηρυτού, προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, επεσήμανε το υπουργείο.

Άλλο πλήγμα εναντίον του Μααϊσράχ, ενός σιιτικού χωριού στην επαρχία Κεσερουάν η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι χριστιανοί, σκότωσε τρεις ανθρώπους, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Εξάλλου επιδρομές του Ισραήλ σε τρεις περιοχές στον νότιο Λίβανο προκάλεσαν τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Μία κάτοικος του χωριού Μααϊσράχ, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της Βηρυτού, δήλωσε σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το AFP ότι από την ισραηλινή επιδρομή καταστράφηκαν «ένα σπίτι και ένα καφέ».

Αεροπορικές επιδρομές σε περισσότερους από 100 στόχους

Δεκάδες πολεμικά ισραηλινά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε περισσότερους από 100 στόχους σε ολόκληρο τον Λίβανο από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ακόμη και τώρα - σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι εξαπολύει πλήγματα «ευρείας κλίμακας» στον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα, προπύργια της Χεζμπολάχ, λίγες ώρες αφού επεσήμανε ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτόξευσε το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα εναντίον του Τελ Αβίβ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πετρελαιοφόρα εκτρέπονται από τα Στενά του Ορμούζ–Τι ζητά το Ιράν από τον Πούτιν και τι συζήτησαν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ
Η απόφαση των ΗΠΑ να συμμετέχουν στις επιθέσεις ανέβασαν τις τιμές του πετρελαίου
Ενέδρα θανάτου σε γάμο στη Γαλλία-Γάζωσαν το ζευγάρι μετά το γλέντι, νεκροί η νύφη και ένας από τους δράστες
Το Λονδίνο δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο-Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ
Επιστολή Χαμενεΐ σε Πούτιν για περισσότερη υποστήριξη-Στη Μόσχα για διαβουλέυσεις ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Αυξάνονται οι ανησυχίες των αεροπορικών εταιρειών για τις πτήσεις στη Μ. Ανατολή λόγω παρεμβολών στα GPS
Πώς θα επηρεαστεί το εμπόριο από πιθανό κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
ΒΙΝΤΕΟ: H στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ισραήλ
Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
Πώς έγινε η τρομοκρατική επίθεση με δεκάδες νεκρούς στη Δαμασκό-Ανάμεσα στα θύματα και παιδιά