Απαντά για τα προσκλητήρια σε υπηρεσιακούς φακέλους ο Αρχηγός-Δηλώνει πως ήταν εν αγνοία του, πλήρωσε το κόστος

Θέση στα όσα του καταλογίζονται μέσα από ανώνυμη καταγγελία, σε σχέση με αποστολή προσκλητηρίων για γάμο συγγενικού του προσώπου, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν υπηρεσιακή φάκελοι, παίρνει ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος ναι μεν παραδέχεται, ωστόσο αναφέρει η ενέργεια αυτή δεν ήταν εις γνώση του, ενώ πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ανέφερε πως όταν ενημερώθηκε κατέβαλε το κόστος.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο REPORTER, σε βάρους του Αρχηγού υποβλήθηκε ανώνυμη καταγγελία, στην οποία γίνεται λόγος πως ο Στέλιος Παπαθεοδώρου, προσκαλούσε συναδέλφους του στο γάμο στενού συγγενικού του προσώπου. Ωστόσο το γκρίζο σημείο, δεν αφορά την πρόσκληση αλλά ότι αυτή βρισκόταν σε φάκελο της Αστυνομίας, δηλαδή χρησιμοποιήθηκε χαρτική ύλη για μη υπηρεσιακό σκοπό, η οποία στη συνέχεια αποστάλθηκε σε άλλα πρόσωπα, το όνομα των οποίων αναγραφόταν στο εξώφυλλο.

Επιπρόσθετα, υπάρχει ισχυρισμός πως ο γραφικός χαρακτήρας στο εξώφυλλο, δεν είναι του Αρχηγού και ως εκ τούτου καταγγέλλεται πως χρησιμοποιήθηκε υπηρεσιακό προσωπικό για να ασχολείται με μη υπηρεσιακά καθήκοντα. Μάλιστα, στην καταγγελία αναφέρονται Τμήμα που έχει αποσταλεί, ανάμεσα στα οποία και τμήμα που διερευνά πειθαρχικά αδικήματα σε βάρος αστυνομικών.

Στα όσα του καταλογίζονται, απάντησε ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος από την μία ανέφερε πως η αποστολή των προσκλητηρίων σε υπηρεσιακούς φακέλους δεν ήταν εις γνώση του, αλλά από μέλος της Αστυνομίας που προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει, ενώ ενημερώνει πως κοστολογήθηκαν οι φάκελοι που χρησιμοποίησαν και ήδη έχει καταβάλει το χρηματικό ποσό.

Η Θέση του Αρχηγού Αστυνομίας-Αυτούσια η απάντηση

«Ο Αρχηγός Αστυνομίας τα απογεύματα ασχολείτο με την προετοιμασία του γάμου των παιδιών του, μεταξύ άλλων και την αποστολή προσκλητηρίων σε μέλη της Αστυνομίας.

Μέλος του γραφείου παρέμενε στο γραφείο οικειοθελώς για να τον βοηθήσει.

Επειδή στο προσκλητήριο, όπως εκδόθηκε, δεν υπήρχε φάκελος, εν αγνοία του Αρχηγού, τοποθετήθηκε αριθμός προσκλητηρίων σε υπηρεσιακούς φακέλους (90 - 100).

Όταν έγινε αντιληπτό από τον Αρχηγό Αστυνομίας, η αποστολή των προσκλητηρίων με αυτό τον τρόπο τερματίστηκε.

Για αποκατάσταση του λάθους, δόθηκαν οδηγίες από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό, στις 6.9.2024, στον Διευθυντή Διεύθυνσης Οικονομικών Αρχηγείου Αστυνομίας, όπως κοστολογήσει τον αριθμό των υπηρεσιακών φακέλων που χρησιμοποιήθηκαν, για να καταβληθεί από τον Αρχηγό Αστυνομίας το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον αριθμό των υπηρεσιακών φακέλων που εκ παραδρομής χρησιμοποιήθηκαν.

Η Διεύθυνση Οικονομικών προέβηκε σε σχετική κοστολόγηση η οποία ανέρχεται στα €13.53 + Φ.Π.Α. (€16.10 Σύνολο), για 500 φακέλους. Στις 13.9.2024 καταβλήθηκε στον Διευθυντή Διεύθυνσης Οικονομικών το ποσό των €3.22 που αντιστοιχεί στον αριθμό των φακέλων που χρησιμοποιήθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία σε βάρος Αρχηγού Αστυνομίας για αποστολή... προσκλητηρίων σε υπηρεσιακούς φακέλους

Δειτε Επισης

Το Εφετείο μείωσε στο μισό ποινή φυλάκισης για σεξουαλικές πράξεις με ανήλικη
Πυρκαγιά σε γεννήτρια στον ιππόδρομο στον Άγιο Δομέτιο
Επιτέθηκαν σε 15χρονο και του έκλεψαν τη φανέλα που φορούσε-Χειροπέδες σε δύο ανήλικους
Πυρκαγιά σε συνεργείο επιδιόρθωσης οχημάτων στην Τίμη-Εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητο
Καταζητείτο από τις γερμανικές Αρχές και τον έπιασαν στο αεροδρόμιο Πάφου-Χειροπέδες σε 68χρονο
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για διάρρηξη και κλοπή εκκλησίας στην Αγία Νάπα (pics)
Πρόσωπα εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους μετά από τροχαίο-Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Καταγγελία σε βάρος Αρχηγού Αστυνομίας για αποστολή... προσκλητηρίων σε υπηρεσιακούς φακέλους
Προσπάθησε να αποφύγει έλεγχο και προσέκρουσε σε κιγκλίδωμα-Είχε κλεμμένη μοτοσικλέτα στο αυτοκίνητο
Τραγικό τέλος για 69χρονο στη Λεμεσό-Βγήκε να κλαδέψει και έπεσε από ύψος τριών μέτρων