Τατάρ και Ερτουγρoύλογλου ευχαρίστησαν Ερντογάν για την ομιλία του στην ΓΣ

«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας μας τίμησε για άλλη μια φορά στην ιστορική του ομιλία στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε όσους ήθελαν να εμποδίσουν την εκπροσώπησή μας, ως φωνή και πνοή του τουρκοκυπριακού λαού. Συνέβαλε για άλλη μια φορά στο να μπει στην παγκόσμια ατζέντα με έντονα γράμματα ο νόμιμος σκοπός μας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ερσίν Ταταρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σχολιάζοντας τις αναφορές του Ταγίπ Ερντογάν στο Κυπριακό από το βήμα της ΓΣ ο Τ/κ ηγέτης χαρακτήρισε την ομιλία του και πάλι «ιστορική» λέγοντας ότι έστειλε τα ίδια ισχυρά μηνύματα με τις δυο προηγούμενες ομιλίες του στις ΓΣ. «Τόνισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το μοντέλο της ομοσπονδίας έχει χάσει εντελώς την ισχύ του, τα εγγενή μας δικαιώματα, η κυριαρχική μας ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς πρέπει να επιβεβαιωθούν και η απομόνωση που επιβάλλεται στους Τουρκοκύπριους πρέπει να τελειώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα απαντήσει στον Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος

Λαμβάνοντας υπόψη το «γεγονός ότι υπάρχουν δύο κράτη και δύο λαοί στην Κύπρο» ο Τούρκος Πρόεδρος – συνέχισε ο κ. Τατάρ - κάλεσε για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και να δημιουργήσει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις.

«Θα ήθελα να εκφράσω τον βαθύτατο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρο Ερντογάν εκ μέρους μου και του τουρκοκυπριακού λαού» πρόσθεσε.

Δόθηκε, είπε, ένα ισχυρό και σημαντικό μήνυμα κι επιβεβαιώθηκε ότι η νέα πολιτική που εφαρμόζεται, είναι στο σωστό δρόμο. Είναι καιρός να δει η διεθνή κοινότητα τα γεγονότα και θα πρέπει να βρεθεί λύση με τη συνεργασία «των δύο κρατών, με δικαίωμα λόγου της εγγυήτριας χώρας, της Τουρκίας» ανέφερε.

Εξάλλου, σε δική του γραπτή δήλωση ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου σημείωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του ψευδοκράτους και να δημιουργήσει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, όπως είχε κάνει και στην 77η και την 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. «Ήταν μια ισχυρή υποστήριξη στο όραμά μας, στην εθνική μας υπόθεση και έκανε τον τουρκοκυπριακό λαό ευτυχισμένο» είπε.

Στην ομιλία του, συνέχισε, ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε για άλλη μια φορά έντονα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας ότι το όραμα της Κύπρου που βασίζεται «σε δύο κυρίαρχα, ίσα κράτη προχωρά αποφασιστικά». «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στον κ. Πρόεδρο για τη σθεναρή υποστήριξή του στην Εθνική μας Κυπριακή υπόθεση, ώστε η τδβκ να πάρει τη θέση που της αξίζει στη διεθνή κοινότητα», κατέληξε ο κ. Ερτουγρούλογλου, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την ετοιμότητα της ΚΔ έναντι προκλήσεων μεταναστευτικού εξέφρασε ο Υφ. Μετανάστευσης
Απαντά για τα προσκλητήρια σε υπηρεσιακούς φακέλους ο Αρχηγός-Δηλώνει πως ήταν εν αγνοία του, πλήρωσε το κόστος
Τατάρ και Ερτουγρoύλογλου ευχαρίστησαν Ερντογάν για την ομιλία του στην ΓΣ
Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας εξέφρασαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου
Θα απαντήσει στον Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος
Καταγγελία σε βάρος Αρχηγού Αστυνομίας για αποστολή... προσκλητηρίων σε υπηρεσιακούς φακέλους
Τα κρούσματα… παραξενιάς συνεχίζονται στον άβολο κόσμο της συμπολίτευσης
Πήρε το πάνω χέρι από Κουλία και Αννίτα ο Πρόεδρος με τον διορισμό Γενικού Ελεγκτή
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»