Η ευθύνη φέρνει κόλαση και ο φόβος απαγορεύσεις-Απέκρουσε και... σέντραρε την μπάλα σε Αστυνομία η ΚΟΠ

Πριν κοπάσει ο απόηχος από τα επεισόδια στο Άλφαμέγα που έφεραν όλους προ των ευθυνών τους, η ΚΟΠ ήρθε να αιφνιδιάσει, αποφασίζοντας απαγόρευση μετακίνησης οπαδών του ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι με την Ομόνοια 29ης Μάϊου, ενώ στη γηπεδούχο ομάδα θα δοθούν μόλις 150 εισιτήρια. Και όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την συνάντηση της Ομοσπονδίας με τους Προέδρους και εκπροσώπους των ομάδων, όπου ο Γιώργος Κούμας ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ουσιαστικά πως δεν θα την πληρώσουν οι πολλοί για τους λίγους.

Η απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σήκωσε σκόνη, καθώς έφερε αντιδράσεις τόσο από τον ΑΠΟΕΛ, όσο και από την Ομόνοια 29ης Μάϊου. Αμφότερες οι ομάδες αντέδρασαν, ο μεν ΑΠΟΕΛ για την απαγόρευση, η δε Ομόνοια 29ης για το γεγονός ότι δόθηκαν μόλις 150 εισιτήρια, με το παιχνίδι να διεξάγεται ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία απέστειλε επιστολή προς την ΚΟΠ θέτοντας της προβληματισμούς για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου αγώνα. Οι Αρχές ακολούθησαν την πεπατημένη, όπως και πριν από το παιχνίδι ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ, μετατοπίζοντας την ευθύνη προς το γήπεδο της ΚΟΠ, προειδοποιώντας την Ομοσπονδία για το ενδεχόμενο οι οπαδοί των δυο ομάδων να συναντηθούν, κάτι που έκανε και πριν το ντέρμπι στη Λεμεσό, παρά το γεγονός ότι τα επεισόδια ήταν ανάμεσα σε οπαδούς της μια ομάδας και της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Stop από ΚΟΠ στη μετακίνηση ΑΠΟΕΛιστών στην Περιστερώνα-Μεμονωμένα εισιτήρια στους γηπεδούχους

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία, έχοντας στο μυαλό της όσα ακολούθησαν των επεισοδίων στη Λεμεσό, ειδικότερα σε ότι αφορά τις ευθύνες που τις αποδόθηκαν ακόμα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφάσισε την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών. Η απόφαση στηρίχθηκε στη διαμόρφωση του γηπέδου και στο γεγονός πως μπορεί πιο εύκολα οι οπαδοί των δυο ομάδων να έρθουν σε επαφή, ενώ αρμόδια πηγή από την Ομοσπονδία, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η ίδια περίπτωση με το Άλφαμέγα, καθώς η απόφαση στηρίχθηκε στην τοποθεσία του γηπέδου στην Περιστερώνα.

Η απόφαση της ΚΟΠ, επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Ενδεχομένως η Ομοσπονδία να έλαβε την απόφαση για να προλάβει τα επεισόδια, αλλά και για να αποκρούσει νέες επικρίσεις σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Η ΚΟΠ μέσα από την απόφαση της έριξε την μπάλα της ευθύνης πίσω στην Αστυνομία, καθώς επί της ουσίας, κλείνει το γήπεδο και πλέον η πρόληψη και η καταστολή τυχόν επεισοδίων εκτός γηπέδου είναι αποκλειστικά ευθύνη της Αστυνομίας.

Συνεπώς, από πλευράς της ΚΟΠ, θα έλεγε κανείς πως έλαβε προληπτικά μέτρα, ενώ από εκεί και πέρα, σε περίπτωση οποιοδήποτε επεισοδίων, αυτός που θα πρέπει να λογοδοτήσει είναι η Αστυνομία, χωρίς μάλιστα να έχει στη φαρέτρα της ελαφρυντικά. Μάλιστα, στην περίπτωση επεισοδίων εκτός γηπέδων, θα επιβεβαιωθούν όσοι τονίζουν πως το πρόβλημα πλέον είναι εκτός γηπέδων και δεν έχει σχέση με μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, το οποίο ζητά η Αστυνομία.

Πάντως, μέσα στις αναθεωρημένες ποινές και αποφάσεις που έλαβε η ΚΟΠ, προνοείται πως σε περιπτώσεις που υπάρχουν πληροφορίες, η ΚΟΠ μπορεί να αποφασίσει απαγόρευση μετακίνησής οπαδών για ένα μεμονωμένο αγώνα.

Παράλληλα, όποια ερμηνεία και εξήγηση δοθεί για την απόφαση της Ομοσπονδίας, αυτή δημιουργεί προηγούμενο και τίθεται πλέον το ερώτημα αν στα παιχνίδια της Ομόνοιας 29ης με τις μεγάλες ομάδες θα αποφασίζεται απαγόρευση μετακίνησης οπαδών. Επιπλέον, ελέγχεται και η ορθότητα της απόφαση του συγκεκριμένου γηπέδου για έδρα της Ομόνοιας 29ης, καθώς η ίδια η ομάδα πριν από την έναρξη της χρονιάς ζήτησε να αγωνίζεται στο ΓΣΠ, χωρίς ωστόσο το αίτημα της να γίνει αποδεκτό.

Υπενθυμίζεται πως, είναι η πρώτη φορά που η ΚΟΠ κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος, το οποίο εξήγγειλε από την Αρχή της σεζόν, ενώ ήδη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας προανήγγειλε συνάντηση τόσο με τον Υπουργό Δικαιοσύνης όσο και με την Αστυνομία, για το ζήτημα της βίας στα γήπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»

Δειτε Επισης

Τραγικό τέλος για 69χρονο στη Λεμεσό-Βγήκε να κλαδέψει και έπεσε από ύψος τριών μέτρων
Η ευθύνη φέρνει κόλαση και ο φόβος απαγορεύσεις-Απέκρουσε και... σέντραρε την μπάλα σε Αστυνομία η ΚΟΠ
«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» πριν την έναρξη της δίκης για Ανδρονίκου-Οι ενστάσεις και η λευκή επιταγή του μάρτυρα
Δεκαεξάχρονος απουσιάζει από τα ξημερώματα από το χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Πέντε πρόσωπα στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο με τρία οχήματα στην Πάφο
Χειροπέδες σε 57χρονο για απόπειρα εμπρησμού στη Λεμεσό-Προέκυψε μαρτυρία εναντίον του
Νέα στοιχεία για την συμπλοκή στη Λάρνακα-Ανήλικος που ήταν ελλείπον πρόσωπο ο ένας τραυματίας
Τη βιαιότητα της σύγκρουσης κατέδειξε η νεκροτομή του 60χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαία σύγκρουση
Παραδέχθηκε χωρίς δικηγόρο τη δολοφονία Ανδρονίκου ο οδηγός της μοτοσικλέτας-Μονόδρομος τα ισόβια
Συμπλοκή σε μπαρ στη Λάρνακα-Δύο τραυματίες, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο ένας