Πρώην ποπ σταρ έγινε σύμβουλος και τρελαίνει το ΥΠΟΙΚ του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Νιλ Αμίν Σμιθ συστήθηκε πριν από 16 χρόνια στο βρετανικό κοινό ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Clean Bandit. Πλέον, βρίσκεται στα κυβερνητικά κτίρια ως σύμβουλος της υπουργού Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρέιτσελ Ριβς.

Το συγκρότημα είναι ίσως περισσότερο γνωστό για τη συνεργασία του με την Τζες Γκλιν στο Rather Be, που έφτασε στην κορυφή του τσαρτ για σινγκλ τον Ιανουάριο του 2014 και τους χάρισε ένα βραβείο Grammy.

Το 2016, ο Σμιθ, βιολιστής και πιανίστας, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το συγκρότημα, ευχαριστώντας τον φίλο του Όλι Αλεξάντερ.

«Έμαθα τόσα πολλά και είδα τόσα πολλά πράγματα και όλα θα μείνουν μαζί μου για πάντα. Η υποστήριξή σας για τη μουσική και μόνο για μένα, γενικότερα, είναι ένα από τα πιο τρελά και εκπληκτικά πράγματα που έχω ζήσει ποτέ», είχε γράψει.

Ο Νιλ Αμίν Σμιθ έχει αφήσει πίσω την καριέρα του στη μουσική και διαγράφει τη δική του πορεία στο υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου ως σύμβουλος της Ρέιτσελ Ριβς.

Η παρουσία του μόνο απαρατήρητη δεν περνά, καθώς -όπως γράφει χαρακτηριστικά το Politico- κάνει τα κεφάλια να γυρνούν.

Είναι πρώην ποπ σταρ, γκέι είδωλο και καρδιοκατακτητής που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με ένα συγκρότημα που έκανε θραύση στα τσαρτ, προλογίζει το δημοσίευμα. «Είναι ασυνήθιστα πανέμορφος και αρκετά κομψός», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο βραβευμένος μουσικός έχει αναλάβει έναν ισχυρό ρόλο ως ο κύριος πολιτικός σύμβουλος του Εργατικού Κόμματος για την πολιτική που επηρεάζει το Σίτι του Λονδίνου, συμμετέχοντας στο οικονομικό συμβούλιο του Ριβς. Συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό σε εμβληματικές πολιτικές, όπως η δρομολόγηση ενός ταμείου εθνικού πλούτου και η αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.

«Είναι λίγο ποπ σταρ, αλλά δεν σου το τρίβει στη μούρη»

«Είναι ένας πολύ-πολύ όμορφος άνθρωπος», δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος των Εργατικών. «Είναι λίγο ποπ σταρ, αλλά δεν σου το τρίβει στη μούρη. Είναι ένα είδος ήρεμου, σίγουρου coolness», πρόσθεσε.

Έχοντας μεταπτυχιακά στο Κέμπριτζ, εντάχθηκε στο think tank του Institute for Fiscal Studies ως ερευνητής οικονομολόγος. Το 2019 βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ως ανώτερος σύμβουλος πολιτικής και λίγα χρόνια μετά έγινε μέλος της στενής ομάδας της Ριβς.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι η άνοδός του μέσα σε μια περίοδο μόλις οκτώ ετών στην κορυφή της χάραξης οικονομικής πολιτικής οφείλεται στην πολιτική του οξυδέρκεια και τη νοημοσύνη.

«Γνώριζε τα πράγματα, ήταν εύγλωττος και ευχάριστος», δήλωσε ένας οικονομικός λομπίστας που τον συνάντησε. «Δεν ήξερα ότι ήταν σε ροκ συγκρότημα! Είχε ένα μεγάλο σκουλαρίκι, αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία σε αυτό».

Το Politico σχολιάζει ότι από την εποχή του πρώην Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, γνωστού για το σήμα κατατεθέν δερμάτινο μπουφάν του, ένας άνθρωπος της οικονομικής πολιτικής δεν έχει προσελκύσει τόση προσοχή για μια επαναστατική αίσθηση του στιλ.

«Δεν νομίζω ότι τον είδα ποτέ να φοράει γραβάτα», είπε ο πρώην αξιωματούχος των Εργατικών. «Φορούσε πάντα κάποιο κουλ ρούχο με ένα είδος ανοιχτού πουκαμίσου, όταν όλοι οι άλλοι φορούσαν ένα βαρετό σακάκι και γραβάτα».

Ενώ η προσωπική πολιτική του Σμιθ δεν είναι προφανής, το χαλαρό στιλ και η προηγούμενη ιδιότητα ως μέλος συγκροτήματος τού προσδίδουν έναν αέρα μυστηρίου, ο οποίος τον κάνει αγαπητό σε άλλα στελέχη τού κατά τα άλλα βαρετού οικονομικού κατεστημένου της Βρετανίας.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Γιατί το Ozempic κοστίζει $969 στις ΗΠΑ και $59 στη Γερμανία;-Στη Γερουσία έφτασε η διαφορά
Η Κάμαλα Χάρις προηγείται με διαφορά έξι μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ
Σε 419 ανήλθε ο αριθμός των θανάτων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ
Πρώην ποπ σταρ έγινε σύμβουλος και τρελαίνει το ΥΠΟΙΚ του Ηνωμένου Βασιλείου
Η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο τις ισχυρότερες ρουκέτες Fadi
Πληθαίνουν οι σόλο εμφανίσεις του πρίγκιπα Χάρι-Ειδικοί εξηγούν τους λόγους που «χάθηκε» η Μέγκαν
Νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο δύο μέλη του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
O Τζο Μπάιντεν ζητά από τους πολίτες του κόσμου να μην υποτάσσονται στην απόγνωση μπροστά στους πολέμους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη βία στον Λίβανο-Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου
Προειδοποιητικές σειρήνες από Γκουτέρες-«Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα»