Η Λευκωσία να είναι έτοιμη για Προεδρία ΕΕ-Καθολικό το στοίχημα εφαρμογής της μεταρρύθμισης ΤΑ

Η επιτυχής εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί καθολικό στοίχημα, αναφέρθηκε σε συνάντηση της Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου, με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Χαράλαμπο Προύντζο, ενώ επισημάνθηκε ότι η Λευκωσία θα πρέπει να είναι έτοιμη το 2026 να φιλοξενήσει την Προεδρία της ΕΕ.

Στη συνάντηση στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Λευκωσίας Χρύσανθος Φάκας, ο Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου και ο Κυριάκος Φωτιάδης, επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ στον Δήμο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα για τον Δήμο της Λευκωσίας αλλά και για τους Δήμους της μείζονος Λευκωσίας, στο πλαίσιο και των όσων προνοούνται στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επισημάνθηκε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει διαφοροποίηση σε ζητήματα, όπου εντοπίζονται κενά και αδυναμίες, συμπεριλαμβανομένων και των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων και ο Δημοκρατικός Συναγερμός επεξεργάζεται συγκεκριμένες εισηγήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε πως αυτό που απαιτείται είναι η συλλογική εργασία, με συνέργειες και αλληλοϋποστήριξη, για να έρθουν τα καλύτερα και μόνιμα αποτελέσματα για τους δημότες και τους συμπολίτες μας.

Εστιάζοντας στην αποκέντρωση, στην πιο αποτελεσματική αυτοδιοίκηση εντός και των στόχων, που έχουν τεθεί μέσω της εύρυθμης εφαρμογής της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσει να είναι αρωγός και έμπρακτος υποστηρικτής σε όλα τα επίπεδα, των πολιτικών, που ενδυναμώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση και καθιστούν τους πολίτες πρωταγωνιστές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σειρά επαφών με αρχηγούς και εκπροσώπους κρατών είχε ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Την αντίθεσή τους στη λύση δύο κρατών εξέφρασαν 33 οργανώσεις και κόμματα στα κατεχόμενα
Ούτε λέξη για το Κυπριακό από την Άγκυρα μετά την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
Τα «Αριστεία Ιωάννη Καποδίστρια» σε Ομήρου, Κ. Χαραλαμπίδη και Τ. Λοϊζίδου
Η Λευκωσία να είναι έτοιμη για Προεδρία ΕΕ-Καθολικό το στοίχημα εφαρμογής της μεταρρύθμισης ΤΑ
Για μισή ώρα συνομιλούσαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Αμετακίνητα αδιάλλακτος ο Ερντογάν-Ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης αναγνώριση του ψευδοκράτους
Το ΑΚΕΛ είχε προτείνει νόμιμο αντικαταστάτη της ΠτΒ και το θέμα παραμερίστηκε
Για «συντονισμένη προσπάθεια να αδικηθεί ο κ. Κωνσταντίνου» έκαναν λόγο οι μάρτυρες στο Εκλογοδικείο
Ενημέρωσε τον Βοηθό Γενικό Ελεγκτή ο Χαρτσιώτης αναφορικά με τις αλλαγές που προωθούνται