Αμετακίνητα αδιάλλακτος ο Ερντογάν-Ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης αναγνώριση του ψευδοκράτους

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε από τα μέλη του, να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Ο Ενρτογαν λίγο πριν την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εστίασε την ομιλία του στην «ισλαμοφοβία» όπως έλεγε και αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «η διεθνής κοινότητα πρέπει να άρει την απομόνωση στην οποία βρίσκεται η "Βόρεια Κύπρος"».

«Οι Τουρκοκύπριοι είχαν πάντα δικαιώματα γύρω από το νησί. Έχουν περάσει 61 χρόνια από την εμφάνιση του Κυπριακού ζητήματος. Στο νησί επικρατούσε ειρήνη και ηρεμία. Το μοντέλο της ομοσπονδίας έχει χάσει εντελώς την ισχύ του. Υπάρχουν πλέον δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί στο νησί. Η απομόνωση πρέπει τώρα να λάβει τέλος. Σήμερα, καλώ τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», είπε σύμφωνα με το TRTHaber.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε επίσης αναφορά για ισλαμοφοβία στην Ευρώπη και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

«Ισλαμοφοβία παντού. Στην Ευρώπη καίνε το κοράνι, σπίτια και σκοτώνονται άνθρωποι. Είδαμε προπαγάνδα για τη θρησκείας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στην τελετή λήξης. Σκηνές που προσέβαλαν και τους Καθολικούς και τους Χριστιανούς» είπε μεταξύ άλλων.

Ακόμη, αναφερόμενος στο Μεσανατολικό, τόνισε «οι αξίες των Ηνωμένων Εθνών και του δυτικού κόσμου πεθαίνουν στη Γάζα καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται» και κάλεσε σε μια «συμμαχία της ανθρωπότητας» για να σταματήσει το Ισραήλ την επίθεση.

Αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο Λίβανο, τονίζοντας πως «η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του λαού του Λιβάνου καθώς το Ισραήλ στοχεύει μαχητές της Χεζμπολάχ με αεροπορικές επιδρομές».

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος