Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας

Την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης στο αναπτυξιακό και ειδικά στο κτηριολογικό πρόγραμμα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, μετά από συνάντηση με τις πρυτανικές Αρχές και μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου.

Κατά την επίσκεψη της, η Υπουργός συνομίλησε με φοιτητές και προσωπικό, ενώ ξεναγήθηκε στον Β’ Πόλο ανάπτυξης, καθώς και την Κλινική Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ.

Στις δηλώσεις της, είπε πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα, που απασχολούν το ΤΕΠΑΚ και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα πλάνα και κυρίως το κτιριολογικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο στηρίζουμε την επέκταση του ΤΕΠΑΚ, την αναβάθμισή του, κυρίως ως προς το κτηριολογικό του πρόγραμμαη αλλά και ακαδημαϊκά, τις φιλοδοξίες, τις προθέσεις, τα προγράμματα σπουδών του, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα από τα κρατικά μας Πανεπιστήμια που έχει και ρόλο και αυτός ο ρόλος γίνεται όλο και πιο εμφανής και ορατός στο πεδίο της Ανώτερης Εκπαίδευσης στον τόπο μας», ανέφερε.

Το Υπουργείο, συνέχισε, κάνει ενέργειες για την αναβάθμιση της Ανώτερης Εκπαίδευσης και «το ΤΕΠΑΚ έχει σημαντικό ρόλο εκεί να διαδραματίσει και θέλουμε να τον διατηρήσει και να τον αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο».

Ανέφερε, επίσης, ότι η Κλινική Αποκατάστασης αποτελεί παράδειγμα του πώς «η ακαδημαϊκή γνώση, τα ακαδημαϊκά προγράμματα συνεισφέρουν στην ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία» και πρόσθεσε πως «εκεί δηλαδή που έχουμε ανάγκες, χρειαζόμαστε υποδομές, χρειαζόμαστε ακαδημαϊκά προγράμματα, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό προσωπικό για να καλύψει  τις ανάγκες του κόσμου».

Σε σχέση με την ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ στον Β’ Πόλο, η ΥΠΑΝ είπε πως «ήδη η Κυβέρνηση, με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει δώσει την έγκριση της για να προχωρήσουν» .

«Εμείς είμαστε εδώ για να διευκολύνουμε. Και αυτό κάνουμε, ώστε το ΤΕΠΑΚ να αναλάβει αυτό το ρόλο που του αναλογεί, να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του και να ικανοποιήσει και τις ανάγκες της κοινωνίας μέσα από τα προγράμματα του», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για τα προβλήματα που έθεσαν ενώπιον της, φοιτητές και φοιτήτριες, δήλωσε πως το σημαντικότερο είναι το θέμα των εστιών και τα ψηλά ενοίκια «και είναι γι αυτό που δουλεύουμε».

 Ήδη, υπέδειξε, υπάρχει ο στόχος για την ανέγερση εστιών «και το στηρίζουμε, όπως επίσης στηρίζουμε αυτό που ήδη γίνεται, τη χορηγία στους φοιτητές δηλαδή - και την κρατική, αλλά και τη βοήθεια που παίρνουν από το ΤΕΠΑΚ και είμαστε εδώ να στηρίζουμε ποικιλοτρόπως τα παιδιά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Για μισή ώρα συνομιλούσαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Αμετακίνητα αδιάλλακτος ο Ερντογάν-Ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης αναγνώριση του ψευδοκράτους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη βία στον Λίβανο-Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου
Προειδοποιητικές σειρήνες από Γκουτέρες-«Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα»
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Το ΑΚΕΛ είχε προτείνει νόμιμο αντικαταστάτη της ΠτΒ και το θέμα παραμερίστηκε
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως