Το ΑΚΕΛ είχε προτείνει νόμιμο αντικαταστάτη της ΠτΒ και το θέμα παραμερίστηκε

Την πατρότητα της πρότασης για μόνιμο αντικαταστάτη του Προέδρου της Βουλής διεκδικεί το ΑΚΕΛ, καθώς, όπως ανέφερε, έχει θέσει το θέμα από τον περασμένο Απρίλιο αλλά παραμερίστηκε. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, στον απόηχο της πρόθεσης του Ζαχαρία Κουλία να διορίσει αυτός Γενικό Ελεγκτή αντί του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν θα προήδρευε για δύο μέρες, δήλωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στους αρχηγούς των κομμάτων.

Σε ανάρτησή του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε πως αυτή ήταν μια εισήγηση του ΑΚΕΛ από τον Απρίλιο, η οποία παραμερίστηκε.

Όπως ανέφερε, το ΑΚΕΛ «από τον περασμένο Απρίλιο έχει καταθέσει προτάσεις για εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής που περιλαμβάνει και το θέμα της αναπλήρωσης του Προέδρου της Βουλής». Πρόσθεσε πως είχε συγκληθεί τότε μια και μοναδική Συνεδρία της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. Μετά το θέμα παραμερίστηκε, όχι με ευθύνη του ΑΚΕΛ. «Γι’ ακόμα μια φορά Επιμηθείς, αντί Προμηθείς», σχολίασε ο κ. Στεφάνου.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος. «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ φαίνεται να έχει υιοθετήσει την πρόταση που κατάθεσα εκ μέρους του ΑΚΕΛ σε ανύποπτο χρόνο και ανεξάρτητα από τα γεγονότα με τον κ. Κουλία», ανέφερε ο Γιώργος Λουκαΐδης.

Ειδικότερα, εξήγησε, το ΑΚΕΛ έθεσε από τον περασμένο Απρίλιο προς προβληματισμό το ζήτημα αυτό, στην πρώτη και μοναδική συνεδρία της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. «Είμαστε το μόνο κόμμα που κατέθεσε πακέτο προτάσεων για εκσυγχρονισμό του κανονισμού της Βουλής», τόνισε.

«Βλέποντας να υπάρχει πρόβλημα με την αντικατάσταση του/της προέδρου της Βουλής, ο στόχος ήταν να διαπιστώσουμε προθέσεις, μέσα από διαβούλευση, κατά πόσο υπήρχε δυνατότητα να συζητήσουμε έναν εναλλακτικό τρόπο αντικατάστασης του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής, με έναν άλλο μηχανισμό, μέσω αντιπροέδρων. Η σημερινή θετική τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής επί του θέματος, ελπίζουμε να έχει και συνέχεια και από άλλες πολιτικές δυνάμεις ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ούτε λέξη για το Κυπριακό από την Άγκυρα μετά την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
Τα «Αριστεία Ιωάννη Καποδίστρια» σε Ομήρου, Κ. Χαραλαμπίδη και Τ. Λοϊζίδου
Η Λευκωσία να είναι έτοιμη για Προεδρία ΕΕ-Καθολικό το στοίχημα εφαρμογής της μεταρρύθμισης ΤΑ
Για μισή ώρα συνομιλούσαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Αμετακίνητα αδιάλλακτος ο Ερντογάν-Ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης αναγνώριση του ψευδοκράτους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη βία στον Λίβανο-Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου
Προειδοποιητικές σειρήνες από Γκουτέρες-«Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα»
Το ΑΚΕΛ είχε προτείνει νόμιμο αντικαταστάτη της ΠτΒ και το θέμα παραμερίστηκε
Πέντε πρόσωπα στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο με τρία οχήματα στην Πάφο
Μαθητές επιδίδονται σε τζόγο και challenges μέσω κινητών-Υπογραμμίζει την ανάγκη για απαγόρευση η ΥΠΑΝ