Το ΑΚΕΛ είχε προτείνει νόμιμο αντικαταστάτη της ΠτΒ και το θέμα παραμερίστηκε

Την πατρότητα της πρότασης για μόνιμο αντικαταστάτη του Προέδρου της Βουλής διεκδικεί το ΑΚΕΛ, καθώς, όπως ανέφερε, έχει θέσει το θέμα από τον περασμένο Απρίλιο αλλά παραμερίστηκε. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, στον απόηχο της πρόθεσης του Ζαχαρία Κουλία να διορίσει αυτός Γενικό Ελεγκτή αντί του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν θα προήδρευε για δύο μέρες, δήλωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στους αρχηγούς των κομμάτων.

Σε ανάρτησή του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε πως αυτή ήταν μια εισήγηση του ΑΚΕΛ από τον Απρίλιο, η οποία παραμερίστηκε.

Όπως ανέφερε, το ΑΚΕΛ «από τον περασμένο Απρίλιο έχει καταθέσει προτάσεις για εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής που περιλαμβάνει και το θέμα της αναπλήρωσης του Προέδρου της Βουλής». Πρόσθεσε πως είχε συγκληθεί τότε μια και μοναδική Συνεδρία της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. Μετά το θέμα παραμερίστηκε, όχι με ευθύνη του ΑΚΕΛ. «Γι’ ακόμα μια φορά Επιμηθείς, αντί Προμηθείς», σχολίασε ο κ. Στεφάνου.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος. «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ φαίνεται να έχει υιοθετήσει την πρόταση που κατάθεσα εκ μέρους του ΑΚΕΛ σε ανύποπτο χρόνο και ανεξάρτητα από τα γεγονότα με τον κ. Κουλία», ανέφερε ο Γιώργος Λουκαΐδης.

Ειδικότερα, εξήγησε, το ΑΚΕΛ έθεσε από τον περασμένο Απρίλιο προς προβληματισμό το ζήτημα αυτό, στην πρώτη και μοναδική συνεδρία της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. «Είμαστε το μόνο κόμμα που κατέθεσε πακέτο προτάσεων για εκσυγχρονισμό του κανονισμού της Βουλής», τόνισε.

«Βλέποντας να υπάρχει πρόβλημα με την αντικατάσταση του/της προέδρου της Βουλής, ο στόχος ήταν να διαπιστώσουμε προθέσεις, μέσα από διαβούλευση, κατά πόσο υπήρχε δυνατότητα να συζητήσουμε έναν εναλλακτικό τρόπο αντικατάστασης του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής, με έναν άλλο μηχανισμό, μέσω αντιπροέδρων. Η σημερινή θετική τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής επί του θέματος, ελπίζουμε να έχει και συνέχεια και από άλλες πολιτικές δυνάμεις ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση», κατέληξε.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες πλήττουν τη βορειοδυτική Ιταλία
Έρευνα για την αίθουσα δεξιώσεων αρχίζει και ο ΕΟΑ μετά την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Εντοπίστηκαν σε υποστατικό κρυμμένα πακέτα με καπνό ναργιλέ- Πρόστιμο ύψους €12.000
Έρχεται μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε επιπρόσθετες περιοχές-Ενημέρωση από την ΑΗΚ
Οι «ισχυρότερες μέχρι σήμερα» ενδείξεις εξωγήινης ζωής εντοπίστηκαν σε μακρινό εξωπλανήτη
Δεκάδες κροτίδες στην κατοχή νεαρών-Συνελήφθησαν δυο πρόσωπα
Πάσχα με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες-Η πρόβλεψη μέχρι την Τρίτη του Πάσχα
Eικοσιπέντε νεκροί από ισραηλινά πλήγματα σε αντίσκηνα εκτοπισμένων στη Γάζα
Κατέθεσε για Κράτος Μαφία και Αναστασιάδη ο Πρόεδρος-«Δεν έχω κάτι να πω, ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»
Εξετάζει τα CCTV και ψάχνει μαρτυρίες για την τραγωδία στη Λεμεσό η Αστυνομία-Στο κελί ο 38χρονος