Παραδέχθηκε χωρίς δικηγόρο τη δολοφονία Ανδρονίκου ο οδηγός της μοτοσικλέτας-Μονόδρομος τα ισόβια

Μετά από άλλη μια μαραθώνια διαδικασία, με πολύωρα διαλείμματα, σε μια προσπάθεια αναζήτησης μεταφραστών, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιβολή ποινής στον οδηγό της μοτοσικλέτας, που επέβαινε ο εκτελεστής του Δημήτρη Ανδρονίκου, δολοφονία η οποία διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου 2024.

Κι αυτό διότι κατά τη σημερινή διαδικασία, όπου ήταν προγραμματισμένο να απαγγελθούν κατηγορίες στους έξι κατηγορούμενους, ο οδηγός παραδέχθηκε τα όσα του καταλογίζονται. Συγκεκριμένα, ο οδηγός παραδέχθηκε ενοχή σε έξι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και ο φόνος εκ προμελέτης. Αδίκημα για το οποίο η ποινή είναι μονόδρομος και προβλέπει ισόβια κάθειρξη.

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη διαδικασία, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αιτήθηκε δικηγόρο, ο οποίος με την έναρξη της διαδικασίας αποσύρθηκε για λόγους που δεν θέλησε να αναφέρει στο Κακουργιοδικείο.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο κατηγορούμενος άλλαξε στάση και ανέφερε πως δεν επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και στη συνέχεια προέβη σε παραδοχή. Σημειώνεται ότι είχε τεθεί ζήτημα ώστε ο κατηγορούμενος να ενημερωθεί για τα συνταγματικά του δικαιώματα και τι προβλέπει η Νομοθεσία σε περίπτωση παραδοχής του, ενώ αναφέρθηκε πως ο λόγος που αποσύρθηκε ο προηγούμενος δικηγόρος ήταν γιατί δεν του επέτρεπε η Κατηγορούσα Αρχή να έχει συνάντηση με τον πελάτη του, κάτι το οποίο απέρριψε η εκπρόσωπος του Εισαγγελέα.

Το Κακουργιοδικείο, ρώτησε τον κατηγορούμενο αν αποσύρει το αίτημά του για δικηγόρο, με τον ίδιο να απαντά καταφατικά, ενώ ερωτηθείς εάν έχει στην κατοχή του το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως απλά τα γνωρίζει.

Με βάση αυτή την εξέλιξη, το Κακουργιοδικείο όρισε ημερομηνία, για να ακουστούν τα γεγονότα και να υπάρξουν αγορέυσεις για μετριασμό της ποινής του, σε ότι αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες, ενώ ανακοινώθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή και επιβεβαιώθηκε από τον κατηγορούμενο ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα μαρτύρων της Αστυνομίας και μετά την επιβολή ποινής αναμένεται να καταθέσει εναντίον των άλλων κατηγορουμένων.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, κατατέθηκαν προδικαστικές ενστάσεις, ζητώντας από την Κατηγορούσα Αρχή να συγκεκριμενοποιήσει τις λεπτομέρειες των αδικημάτων και ποιος ρόλος αποδίδεται στον κάθε ένα ξεχωριστά. Ως εκ τούτου, στους υπόλοιπους πέντε δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, μέχρι την επόμενη δικάσιμο, κατά την οποία η Κατηγορούσα Αρχή αναμένεται να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

*Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένο ρεπορτάζ για τα όσα αναφέρθηκαν στη σημερινή δικάσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για την συμπλοκή στη Λάρνακα-Ανήλικος που ήταν ελλείπον πρόσωπο ο ένας τραυματίας
Τη βιαιότητα της σύγκρουσης κατέδειξε η νεκροτομή του 60χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαία σύγκρουση
Παραδέχθηκε χωρίς δικηγόρο τη δολοφονία Ανδρονίκου ο οδηγός της μοτοσικλέτας-Μονόδρομος τα ισόβια
Συμπλοκή σε μπαρ στη Λάρνακα-Δύο τραυματίες, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο ένας
Παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο ο γιατρός που συνελήφθη για παράνομες συνταγογραφήσεις
Κάλεσμα ΥΠΑΜ σε όσους κλείνουν τα 18 να υποβάλουν δήλωση στοιχείων για την Εθνική Φρουρά
Stop από ΚΟΠ στη μετακίνηση ΑΠΟΕΛιστών στην Περιστερώνα-Μεμονωμένα εισιτήρια στους γηπεδούχους
Δυο 16χρονοι εντοπίστηκαν να οδηγούν στην Πάφο-Ο ένας θετικός σε νάρκοτεστ
Παρήγγειλαν μηχάνημα, εξαπατήθηκαν από email και πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ σε άλλο λογαριασμό
Αγόρασε προπληρωμένη κάρτα με πλαστά χαρτονομίσματα-Χειροπέδες σε 38χρονο