Σε τροχιά αναπλήρωσης της θέσης του ΓΔ ο ΟΑΥ-Τα επόμενα βήματα και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Στην αναπλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή αναμένεται να κινηθεί τις επόμενες ημέρες ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, μετά την ανακοίνωση για διορισμό του Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, στη θέση του Γενικού Ελεγκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την απόφαση του Προέδρου για τοποθέτηση του κ. Παπακωνσταντίνου στην Ελεγκτική Υπηρεσία θα πρέπει να ακολουθήσουν και αποφάσεις που αφορούν την πυραμίδα του ΟΑΥ, καθώς ο νέος Γενικός Ελεγκτής υπηρετεί στην κορυφή της. Ως εκ τούτου, πλέον ο Οργανισμός βρίσκεται στο ψάξιμο για νέο γενικό διευθυντή.

Ο εκλεκτός του Νίκου Χριστοδουλίδη για τη θέση του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος αναμένεται να διοριστεί επισήμως την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2024, στις 8:30πμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατέχει πλούσιο βιογραφικό, πείρα και τα προσόντα, ως Εγκεκριμένος Ελεγκτής και Εγκεκριμένος Εσωτερικός Ελεγκτής, αλλά και εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Προφανώς, αυτό βάζει τον ΟΑΥ σε διαδικασία εξεύρεσης προσώπου, που να μπορεί να αναπληρώσει το κενό που θα υπάρξει μετά την αποχώρηση του κ. Παπακωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται ότι, από το 2014 μέχρι και τον Μάϊο του 2024, ο ΟΑΥ λειτουργούσε χωρίς γενικό διευθυντή, αλλά με αναπληρωτές γενικούς διευθυντές, λόγω δικαστικής μάχης που κράτησε 20 χρόνια και έληξε τον Νοέμβριο του 2023, με τον οργανισμό να προκηρύσσει τη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού

Σε επικοινωνία που είχε ο REPORTER με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, κ. Σταύρο Μιχαήλ, ο ίδιος εξήγησε πως, για να μπορέσει να διοριστεί νέο πρόσωπο, θα πρέπει να προκηρυχθεί θέση ξανά, ενώ, μέχρι να γίνει αυτό, τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή θα εκτελούνται από αναπληρωτή, ο οποίος θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΟΑΥ για να ορίσει τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή, ο κ. Μιχαήλ απάντησε πως, «η συνεδρίαση θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, προτού διοριστεί ο κ. Παπακωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Ελεγκτή».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο υπάρχουν ονόματα που θα τεθούν στο τραπέζι της συνεδρίασης, ο κ. Μιχαήλ είπε πως προς το παρόν δεν μπορούν να αναφέρουν ονόματα για τη διαδοχή, ενώ, παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να γίνει διορισμός νέου γενικού διευθυντή του Οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταβολή ΕΕΕ σε άτομα με αναπηρία, ανεξάρτητα από το οικογενειακό εισόδημα, επιδιώκει η Βουλή
Μαθητές επιδίδονται σε τζόγο και challenges μέσω κινητών-Υπογραμμίζει την ανάγκη για απαγόρευση η ΥΠΑΝ
Τέσσερις χιλιάδες νέες διαγνώσεις καρκίνου στην Κύπρο κάθε χρόνο-Το 40% είναι μεταξύ 16-64 ετών
Σε τροχιά αναπλήρωσης της θέσης του ΓΔ ο ΟΑΥ-Τα επόμενα βήματα και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί
«Κοπέλα έχει διάταγμα εναντίον του πρώην της και δεν λαμβάνει στήριξη»-Φωνές από τους μονογονιούς
Aυξήσεις στις τιμές λαχανικών και κρέατος-Μείωση σε ψάρια και μαλάκια
Κινητό μαθητή άρχισε να καίγεται στην τσέπη του-Το πέταξε στο έδαφος και εξερράγη
Ταξιδεύει για Βαλέτα ο Χάρης-Δεν άλλαξαν ξανά τα σχέδια μετά το διορισμό Γενικού Ελεγκτή
Ανησυχία ΠΑΣΥΔΥ για αδυναμία λειτουργίας Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων-Έλλειψη προσωπικού
Συνεχίζονται οι βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν