Παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο ο γιατρός που συνελήφθη για παράνομες συνταγογραφήσεις

Στο πειθαρχικό συμβούλιο αναμένεται να παραπεμφθεί για εξέταση η περίπτωση του γιατρού που εργαζόταν σε κέντρο υγείας εντός ΓΕΣΥ και ο οποίος συνελήφθη για υπόθεση έκδοσης παράνομων συνταγογραφήσεων, στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στο REPORTER ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος γιατρός εργαζόταν ως Προσωπικός Ιατρός σε Κέντρο Υγείας του Οργανισμού, ενώ υπό την ευθύνη του είχε γύρω στους χίλιους δικαιούχους ασθενείς.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου, «εμείς με τη σειρά μας, αφού μας δόθηκε το όνομα του γιατρού, προχωρήσαμε σε έρευνα, κατά την οποία διαπιστώθηκε πως πρόκειται για γιατρό ο οποίος εργαζόταν στον ΟΚΥπΥ, ως προσωπικός γιατρός και ήταν εγγεγραμμένος στο Γενικό Σύστημα Υγείας».

Συνεχίζοντας ο κ. Χαριλάου πρόσθεσε ότι, «αφού διαπιστώθηκε η ταυτότητα του εν λόγο ιατρού, ζητήσαμε από τον ΟΑΥ να μεταφέρει τους δικαιούχους του, πρόκειται για περίπου χίλιους δικαιούχους, σε άλλο γιατρό του ΟΚΥπΥ, για να μπορούν να εξυπηρετούνται χωρίς να τους επηρεάσει η τρέχουσα κατάσταση».

«Θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα του Οργανισμού, δια τον λόγο ότι εάν ο εν λόγο γιατρός εργαζόταν στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι είχε παραβιάσει το συμβόλαιό του. Στο συμβόλαιο του υπάρχει ρητή αναφορά που ξεκαθαρίζει ότι απαγορεύτε να ασκεί ή να εργοδοτείται σε δεύτερο επάγγελμα», επισήμανε ο κ. Χαριλάου.

Ερωτηθείς τι γίνετε στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως είχε παραβιάσει το συμβόλαιό του ο συγκεκριμένος ιατρός, ο κ. Χαριλάου απάντησε πως, «θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες και θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση».

Καταληκτικά ο κ. Χαριλάου σημείωσε ότι, αναμένεται ενημέρωση από την ελληνική αστυνομία αναφορικά με το θέμα, ενώ βρίσκονται σε στενή επικοινωνία και με την αστυνομία Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο ο γιατρός που συνελήφθη για παράνομες συνταγογραφήσεις
Κάλεσμα ΥΠΑΜ σε όσους κλείνουν τα 18 να υποβάλουν δήλωση στοιχείων για την Εθνική Φρουρά
Stop από ΚΟΠ στη μετακίνηση ΑΠΟΕΛιστών στην Περιστερώνα-Μεμονωμένα εισιτήρια στους γηπεδούχους
Δυο 16χρονοι εντοπίστηκαν να οδηγούν στην Πάφο-Ο ένας θετικός σε νάρκοτεστ
Παρήγγειλαν μηχάνημα, εξαπατήθηκαν από email και πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ σε άλλο λογαριασμό
Αγόρασε προπληρωμένη κάρτα με πλαστά χαρτονομίσματα-Χειροπέδες σε 38χρονο
Νέο χτύπημα επιτήδειων με κρυπτονομίσματα-Άρπαξαν χιλιάδες ευρώ από 47χρονο
Κατέθεσε εμπειρογνώμονας στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-Αναφορές για αλλοιωμένα στοιχεία από την υπεράσπιση
Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό έξι μηνών από τα γήπεδα 18χρονος-Είχε βρεθεί στην κατοχή του ρόπαλο
Συνεχίζονται οι έρευνες για το θανατηφόρο στον Ατσά-Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες