Ζήτησε από Παπακωνσταντίνου να σηκώσει μανίκια ο Κουλίας-«Να πάει στο λιμάνι Λάρνακας να κάνει έκθεση»

Αμετανόητος για την απόφασή του να διορίσει Γενικό Ελεγκτή, γεγονός που ανάγκασε την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, να αναβάλει το επίσημο ταξίδι της στη Μάλτα, είναι ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος δήλωσε ξανά πως δεν θα έκανε πίσω και θα προχωρούσε σε διορισμό, μόλις αναλάμβανε Προεδρεύων της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Διόρισε Γενικό Ελεγκτή με το καλημέρα ο Πρόεδρος-Διάδοχος του Οδυσσέα ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Ο κ. Κουλίας, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία, στον νέο Γενικό Ελεγκτή, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, που διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το πρωί της Τρίτης, τον κάλεσε -ως πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου- να σηκώσει μανίκια από το λιμάνι Λάρνακας και να ετοιμάσει την πρώτη του έκθεση.

Ο κ. Κουλίας, αναφερόμενος στο θέμα του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, καθώς και τη σύναψη συμφωνίας με εταιρεία, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται ενώπιον Δικαστηρίου, ζήτησε από τον νέο Γενικό Ελεγκτή, «να πάει στο Λιμάνι Λάρνακας, να κάνει μια έκθεση να μας πει τι έγινε στο λιμάνι. Να επικοινωνήσει με τον βοηθό του να το πράξει εκείνος».

Κληθείς ο κ. Κουλίας να σχολιάσει τις ενέργειές του, που οδήγησαν στην ματαίωση του ταξιδιού της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Αννίτας Δημητρίου, διερωτήθηκε εκατέβηκε μου πρωί πρωί να πάω να διορίσω Ελεγκτή; Είπα τους να διορίσουν. Ήταν δύσκολο να πουν ποιον θέλουν να διορίσουν; Είπα τους να πουν στην Πρόεδρο της Βουλής να διορίσει και αν δεν διορίζαν όταν θα έπιανα εγώ δουλειά θα διόριζα εγώ».

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν ήθελα να υφαρπάξω την δικαιοδοσία του Προέδρου, αλλά θα το έκανα, θα διόριζα Γενικό Ελεγκτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάζει φρένο στον Κουλία για διορισμό Γενικού Ελεγκτή η Αννίτα-Ακύρωσε το ταξίδι της, παραμένει Προεδρεύουσα

Σε σχέση με το τι θα γινόταν σε περίπτωση που διόριζε Γενικό Ελεγκτή, είπε χαρακτηριστικά πως «ή θα σιωπούσαν ή θα ανακαλούσε ο Πρόεδρος και θα πήγαινε στο Συνταγματατικό Δικαστήριο. Δεν το έκανα για να μπλοφάρω, όσα έκανα τα εννοούσα. Εγώ δεν είμαι από εκείνους που ανατρέπω Συντάγματα, να κοιτάξουν αλλού κι αυτά».

Σημείωσε εξάλλου ότι δεν ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει με τον πρόεδρο του κόμματός του, Νικόλα Παπαδόπουλο, διότι, θα προήδρευε του κράτους.

Παράλληλα, για την Κυβέρνηση είπε πως «μπορούσε να με πάρει κάποιος για να μου πει έχουμε δυσκολίες για το Κυπριακό και όταν επιστρέψουμε θα διορίσουμε. Δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο, με πήρε μόνο ο κ. Αντωνίου, όχι για να μου πει να μην διορίσω, αλλά για να μου πει ότι σε δηλώσεις του δεν ήταν εμένα που εννοούσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχάρη Παπακωνσταντίνου για τον διορισμό του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης-«Αναλαμβάνει ένα δύσκολο ρόλο»

Δειτε Επισης

Προσβλέπει σε αγαστή συνεργασία με Παπακωνσταντίνου η Ελεγκτική-«Έτοιμοι να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο»
Ζήτησε από Παπακωνσταντίνου να σηκώσει μανίκια ο Κουλίας-«Να πάει στο λιμάνι Λάρνακας να κάνει έκθεση»
Συνεχάρη Παπακωνσταντίνου για τον διορισμό του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης-«Αναλαμβάνει ένα δύσκολο ρόλο»
Οι προτεραιότητες του Κυπρίων Ευρωβουλευτών-Ψηλά στην ατζέντα το Κυπριακό
Διόρισε Γενικό Ελεγκτή με το καλημέρα ο Πρόεδρος-Διάδοχος του Οδυσσέα ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου
Το αντάρτικο Κουλία, η παρέμβαση Αννίτας και ο εγκλωβισμός στον θεσμικό τυφώνα που δεν καταλαγιάζει
Το κλειδί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό στα χέρια του Ερντογάν-Συναντά Γκουτέρες και Μητσοτάκη
Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη και Γκουτέρες-Εξέφρασε ετοιμότητα ο Πρόεδρος
Σε κοινό βηματισμό Κυπριακή Δημοκρατία και TAQA για μετοχική συμμετοχή στον GSI-Καθορίζουν οδικό χάρτη