Ανησυχία ΠΑΣΥΔΥ για αδυναμία λειτουργίας Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων-Έλλειψη προσωπικού

Έντονη ανησυχία εκφράζει η ΠΑΣΥΔΥ για την αδυναμία λειτουργίας της Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων, λόγω, όπως αναφέρει, έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ συνήλθε σε τακτική συνεδρία την περασμένη βδομάδα και ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την ολοκλήρωση της ανέγερσης της 1ης φάσης του Νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθαλάσσας, η οποία περιλαμβάνει δύο θαλάμους εισδοχής (ανδρών και γυναικών) και της Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων.

Εκφράζεται ικανοποίηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της α' φάσης , χαρακτηρίζοντάς την «ένα σημαντικό βήμα που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα που παρουσιάζουν προβλήματα με την ψυχική τους υγεία αλλά και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στο προσωπικό που εργάζεται».

Για την αδυναμία λειτουργίας της Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων, ο κλάδος υπενθυμίζει ότι σε συναντήσεις που είχε με τον ΟΚΥπΥ τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2024 είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή «χωρίς όμως να γίνουν οποιεσδήποτε ενέργειες».

«Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της στελέχωσης με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας», προστίθεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα από φούρνο μικροκυμάτων-Περαστικός διέσωσε ηλικιωμένη και οικιακή βοηθό
Έρευνα σε οικία αποκάλυψε ναρκωτικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και όπλο-Συνελήφθη 46χρονος
Χειροπέδες σε 47χρονο για εισαγωγή ναρκωτικών-Εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην ελεύθερη Αμμόχωστο
Θυελλώδες «διαζύγιο» Μασκ και Τραμπ-Συνδέει τον Αμερικανό Πρόεδρο με τον Επστάιν ο επιχειρηματίας
Ψάχνουν την πορεία του μοτοσικλετιστή που άνοιξε πυρ σε εταιρεία στη Λεμεσό-Εξετάζονται κλειστά κυκλώματα
Πλησιάζει τους σαράντα βαθμούς ο υδράργυρος-Αναμένονται βροχές την Κυριακή
Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο 43χρονος που καταζητείτο για υπόθεση ναρκωτικών και εντοπισμό 120 χιλιάδων ευρώ
Ασταμάτητη η δράση των εμπρηστών-Πυρπόλησαν δεύτερη φορά σε ενάμιση μήνα όχημα 70χρονου
Αντιδράσεις στη Γερμανία για τον διορισμό συνεργάτη του Σολτς στη θέση του υφυπουργού Άμυνας
Δέσμευση Κιμ πως η Βόρεια Κορέα θα υποστηρίξει άνευ όρων τη Ρωσία στον πόλεμo με την Ουκρανία