Διόρισε Γενικό Ελεγκτή με το καλημέρα ο Πρόεδρος-Διάδοχος του Οδυσσέα ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Παρά τις προαναγγελίες από πλευράς Κυβέρνησης πως ο διάδοχος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη θα διοριστεί με την επιστροφή του Νίκου Χριστοδουλίδη από την Νέα Υόρκη, η κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες, ανάγκασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λάβει νωρίτερα αποφάσεις.

Και αυτό, στον απόηχο του εκβιασμού από τον βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος έδωσε τελεσίγραφο στον Πρόεδρο, πως σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε διορισμό μέχρι την Τετάρτη, τότε θα το πράξει ο ίδιος, ως Προεδρεύων. Ωστόσο, φρένο στις προθέσεις του κ. Κουλία, έβαλε η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία ακύρωσε το ταξίδι της στην Μάλτα, ενώ μετά την εξέλιξη αυτή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στον διορισμό, βάζοντας τελεία στο σήριαλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάζει φρένο στον Κουλία για διορισμό Γενικού Ελεγκτή η Αννίτα-Ακύρωσε το ταξίδι της, παραμένει Προεδρεύουσα

Όπως ανακοίνωσε με το καλημέρα της Τρίτης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποφάσισε τον διορισμό του κ. Ανδρέα Παπακωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου είναι κάτοχος πτυχίου BA Accounting, Finance and Economics, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει επίσης πτυχίο στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία.

Η πείρα και τα προσόντα του κ. Παπακωνσταντίνου, ως Εγκεκριμένου Ελεγκτή και Εγκεκριμένου Εσωτερικού Ελεγκτή, αλλά και η εμπειρία του, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποτελούν εχέγγυα για την επιτέλεση των σημαντικών καθηκόντων που του ανατίθενται.

Ο ρόλος, το έργο και ο ίδιος ο θεσμός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι εξαιρετικής σημασίας ως προς τη διασφάλιση της διαφάνειας, του δημόσιου απολογισμού, της πάταξης της διαφθοράς και της προάσπισης της χρηστής διοίκησης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας σε μια περίοδο που θα κληθεί να στηρίξει και να συμβάλει καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όπως προωθείται μέσα από το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη που, μεταξύ άλλων, προνοεί τη σύσταση Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η πράξη διορισμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2024, στις 8:30πμ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνεχάρη Παπακωνσταντίνου για τον διορισμό του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης-«Αναλαμβάνει ένα δύσκολο ρόλο»
Οι προτεραιότητες του Κυπρίων Ευρωβουλευτών-Ψηλά στην ατζέντα το Κυπριακό
Διόρισε Γενικό Ελεγκτή με το καλημέρα ο Πρόεδρος-Διάδοχος του Οδυσσέα ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου
Άγρια νύχτα στον Λίβανο-Σφυροκοπά ανελέητα τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ, στους 500 οι νεκροί
Οι εστίες στο κέντρο της Λευκωσίας βάζουν φρένο στη «φυγή» φοιτητών προς τα κατεχόμενα
Το αντάρτικο Κουλία, η παρέμβαση Αννίτας και ο εγκλωβισμός στον θεσμικό τυφώνα που δεν καταλαγιάζει
Το κλειδί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό στα χέρια του Ερντογάν-Συναντά Γκουτέρες και Μητσοτάκη
Κατέθεσε εμπειρογνώμονας στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-Αναφορές για αλλοιωμένα στοιχεία από την υπεράσπιση
Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη και Γκουτέρες-Εξέφρασε ετοιμότητα ο Πρόεδρος