Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος

Η Κύπρος επιμένει στην περαιτέρω απλοποίηση του τρόπου με τον οποίο τα κράτη μέλη θα μπορούν να προχωρούν σε αλλαγές στους σχεδιασμούς τους στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ανέφερε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, κατά την άφιξή της στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιείται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας για την ατζέντα της συνάντησης, ανέφερε πως θα αφορά τον απολογισμό για τα πρώτα δύο χρόνια εφαρμογής των στρατηγικών σχεδίων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

«Τονίσαμε την ικανοποίησή μας για τις μέχρι τώρα απλοποιήσεις και τα γρήγορα αντανακλαστικά τα οποία επέδειξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αλλαγές που οδήγησαν στον χρόνο που προηγήθηκε. Όμως φυσικά υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης» σημείωσε η κ. Παναγιώτου.

«Εμείς επιμένουμε στην περαιτέρω απλοποίηση για τις αλλαγές τις οποίες θέλουμε να κάνουμε στα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ, τις αλλαγές που θέλουμε να τις κάνουμε απλοποιημένα, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να είναι και πιο άμεση εφαρμογή τους και από τους ίδιους τους γεωργούς» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την αξιολόγηση και την παρακολούθηση των συμπερασμάτων και των εισηγήσεων που έχουν προκύψει μέσα από τον στρατηγικό διάλογο για τον τομέα της γεωργίας στην ΕΕ, η Υπουργός επεσήμανε πως «καταγράφουμε πολύ σημαντικά και θετικά στοιχεία, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη στη μορφή της νέας ΚΑΠ που θέλουμε - στοιχεία τα οποία αφορούν τη στήριξη των νέων γεωργών, το να έχουν δίκαιο και σταθερό εισόδημα, το να είναι πιο ανθρωποκεντρική η νέα ΚΑΠ».

Τέλος, συνέχισε, επρόκειτο να ενημερώσει τους εταίρους της στο σημερινό Συμβούλιο για το κοινό ανακοινωθέν των MED9 στο οποίο κατέληξαν οι εννέα μεσογειακές χώρες της ΕΕ σε σύνοδο στην Κύπρο, με θέμα τις επιπτώσεις της λειψυδρίας στον πρωτογενή τομέα.

«Τονίζουμε τα κοινά συμπεράσματα, τονίζουμε τις επιπτώσεις που έχει το πρόβλημα της λειψυδρίας αλλά και τα κοινά μας αιτήματα, που είναι φυσικά η ολιστική προσέγγιση στο όλο ζήτημα για να διασφαλίζει την επισιτιστική ασφάλεια και να διασφαλίζει τα εισοδήματα των γεωργών, αλλά και των ίδιων των καταναλωτών από το αυξημένο κόστος που έχουν τα γεωργικά προϊόντα» όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ