Αντεπίθεση ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ μετά τη διαμαρτυρία στο Προεδρικό-«Ήταν μόνο η αρχή»

Στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον ΔΗΣΥ, αναφορικά με την εκδήλωση κατά της διαφθοράς που πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τα καθήκοντά του ως Γενικός Ελεγκτής του κράτους, για ανάρμοστη συμπεριφορά, απάντησε το ΑΚΕΛ λέγοντας ότι, «δεν ήταν μια κομματική εκδήλωση αφού το μήνυμά της είναι μήνυμα ολόκληρης της κοινωνίας», ενώ παράλληλα τόνισε πως «ήταν μόνο η αρχή».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η χθεσινή διαδήλωση ήταν μόνο η αρχή. Χιλιάδες κόσμος βρέθηκε έξω από το Προεδρικό για να διαδηλώσει ενάντια στο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που ισοπεδώνει θεσμούς και ανθρώπους όταν δεν καταφέρνει να τους ποδηγετεί. Μια εκδήλωση την οποία κάλεσε το ΑΚΕΛ, αλλά που δεν ήταν μια κομματική εκδήλωση αφού το μήνυμά της είναι μήνυμα ολόκληρης της κοινωνίας».

Συνεχίζοντας σημείωσε πως, «ο κυπριακός λαός που φορτώθηκε στην πλάτη του τα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ευρώ της διακυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού γνωρίζει την αλήθεια. Το σύστημα συμφερόντων Αναστασιάδη-Συναγερμού κινείται σχεδιασμένα και αδίστακτα. Αφού πρώτα έστησε το φαγοπότι του αιώνα την περασμένη δεκαετία, στη συνέχεια άλωσε οργανωμένα τους θεσμούς για να μην ξεσκεπαστούν και να μην τιμωρηθούν τα σκάνδαλά τους και τώρα, θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο σε ολόκληρη την κοινωνία. Δεν θα τους περάσει».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι, «το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει αυτό τον αγώνα με νέες πρωτοβουλίες, εντός κι εκτός Βουλής, τον αγώνα απέναντι στη συγκάλυψη, την αλαζονεία, τη διαφθορά και το ίδιο το σύστημα που την γεννά».

Τα πυρά ΔΗΣΥ στο ΑΚΕΛ

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΔΗΣΥ, είχε εξαπολύσει πυρά στο ΑΚΕΛ, για την απόφασή του να προβεί σε διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό, με τον βουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου, να αναφέρει πως, «οι αποφάσεις των δικαστηρίων μπορούν να κρίνονται, να κατακρίνονται από όλους. Πολίτες και πολιτικά πρόσωπα και κόμματα. Αυτό που είναι επικίνδυνο για τη χώρα και για τη δημοκρατία είναι αυτή η κριτική να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται σε πλήγμα για το κύρος και την υπόληψη των δικαστών και της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας».

Εμείς, συνεχίζει ο κ. Δημητρίου, «οι βουλευτές, τα πολιτικά πρόσωπα, τα πολιτικά κόμματα έχουμε ρόλο. Να κρίνουμε, αλλά και να διαφυλάξουμε διακριτές τις γραμμές της κριτικής από την αμφισβήτηση των θεσμών».

Επισημαίνει ακόμη ότι, «μπορεί να εξέπληξε το λεκτικό της απόφασης. Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό προφανώς σεβόμαστε την απόφαση, λέμε όμως πως η Ελεγκτική Υπηρεσία τα τελευταία δέκα χρόνια ανέβασε τον πήχη και είναι στοίχημα για τον επόμενο Γενικό Ελεγκτή να συνεχίσει στην ίδια πορεία».

Καταλήγοντας, ο κ. Δημητρίου σημειώνει πως, «αλήθεια, το ΑΚΕΛ τι πραγματικά επιδιώκει και με την όλη στάση του αλλά και με τη διαμαρτυρία που διοργανώνει; Η αμφισβήτηση της απόφασης, άρα και της δικαστικής εξουσίας είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, το λέμε ξανά. Βεβαίως το ΑΚΕΛ μας συνήθισε σε τέτοιες αντιδράσεις. Όταν δικάζονταν πριν μερικά χρόνια στελέχη του ΑΚΕΛ σε επαρχιακό δικαστήριο, στελέχη της ηγεσίας του ήταν έξω και φώναζαν για πολιτική καταδίκη. Αν πάλι επιδιώκουν να επιβιβαστούν και να οικειοποιηθούν το κύμα της δημοφιλίας του τέως Γενικού Ελεγκτή, μάλλον θα πνίγουν μέσα σε αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι, επικρίσεις για τη διαμαρτυρία ασκήθηκαν και από την ΕΔΕΚ, η οποία με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι ο λόγος που δεν έλαβε μέρος στην εκδήλωση ήταν επειδή «η εκδήλωση, από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική», ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως, «η ΕΔΕΚ αποχώρησε από την εκδήλωση που διοργανώθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, καθ’ ότι παραβιάστηκε ο σκοπός και το περιεχόμενο της, βάση των οποίων είχε αποδεχτεί να συμμετέχει στην εν λόγω εκδήλωση».

Στη συνέχεια, θέση επί του θέματος έλαβε και το ΔΗΚΟ, με τον Πρόεδρο του κόμματος να αναφέρει πως «κάποιοι υποστηρίζουν τον κ. Μιχαηλίδη σήμερα, ωστόσο υπάρχουν δηλώσεις που τον κατσάδιαζαν. Αλλά χθες έκαναν εκδήλωση έξω από το Προεδρικό. Το ΔΗΚΟ, όχι τώρα, αλλά διαχρονικά, στήριξε τον Οδυσσέα όταν δεχόταν επιθέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό

Βγήκε μπροστά ο Νικόλας-Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση για Οδυσσέα, πυρά κατά ΑΚΕΛ

Δειτε Επισης

Έδωσε γραμμή στον Τατάρ ο Ερντογάν για το Κυπριακό
Επαναλαμβάνει βούληση και συζητά τα επόμενα βήματα με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος
Η Μεσόγειος να μετατραπεί σε κόμβο ΑΠΕ το όραμα των Υπουργών Ενέργειας του MED9
Πρόταση νόμου για έγκριση του προϋπολογισμού του ΤΚΑ από τη Βουλή
Υποψήφια για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΕ η Κύπρος-Ανέλυσε τους στόχους ο ΠτΔ και εξέφρασε ετοιμότητα
Μετ’ εμποδίων η συζήτηση στη Βουλή για πολλαπλές συντάξεις-Εν αναμονή νομοσχεδίου
Τρεις ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου πρότεινε η Λευκωσία για τριμερή
Αντεπίθεση ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ μετά τη διαμαρτυρία στο Προεδρικό-«Ήταν μόνο η αρχή»
Άρχισε στο Εκλογοδικείο η ακρόαση ένστασης Κώστα Κωνσταντίνου για αποτέλεσμα εκλογών ΤΑ
Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις συζητά ο ΥΠΕΞ με ομολόγους του στη Νέα Υόρκη