Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές

Την εξαίρεση από την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στη διατμηματική προαγωγή των θέσεων Προϊσταμένου Νοσηλευτικού Λειτουργού στην κλίμακα Α13 , ζητά με δύο νομοσχέδιο το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα νομοσχέδια που παρουσιάστηκαν την Δευτέρα ενώπιον της Κοινοβουλευτική Επιτροπής Οικονομικών, ζητούν να παραμείνουν οι θέσεις αυτές προαγωγής από την κλίμακα Α11 τόσο για τους νοσηλευτικούς λειτουργούς όσο και για την αντίστοιχη θέση του κλάδου της ψυχικής υγείας.

Το σκεπτικό για την εξαίρεση είναι αφενός το εξειδικευμένο αντικείμενο που απαιτεί πτυχίο νοσηλευτικής κάτι που δεν απαιτείται σε άλλες θέσεις, αλλά και η αναβάθμιση των νοσηλευτών από την τεχνική στην επιστημονική δομή που διεύρυνε σημαντικά τη δεξαμενή των νοσηλευτών που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προαγωγή.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών αν οι θέσεις εξακολουθούσαν να είναι διατμηματικής προαγωγής θα υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός από υπηρετούντες νοσηλευτές και πιθανόν να έμεναν έξω οι πιο έμπειροι που ήδη εκτελούν τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι το Υπουργείο κρίνει ότι δεν θα εξυπηρετούσε η διατμηματική προαγωγή, απεναντίας θα χανόταν η εμπειρία των ήδη υπηρετούντων.

Όπως εξήγησε ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου αν έμενε η δυνατότητα τη διατμηματικής προαγωγής θα διεκδικούσαν για 2-3 θέσεις άνω των 1000 ατόμων, ενώ θα υπήρχε αντικίνητρο για τους εμπειρότερους που ήδη ασκούν τα καθήκοντα προϊσταμένου θαλάμου στην Α11 να διεκδικούν θέσεις.

Με τη θέση αυτή συμφώνησε και η ΠΑΣΥΝΟ, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ίσως περαιτέρω προβλήματα στους θαλάμους. Παράλληλα ανέφερε ότι η εξαίρεση για την διατμηματική προαγωγή θα πρέπει να ισχύσει και για τη θέση του προϊσταμένου λειτουργού επισκεπτών υγείας.

Η Επιτροπή Οικονομικών ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει και αυτό το θέμα και να επανέλθει σε 15 μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη