Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις συζητά ο ΥΠΕΞ με ομολόγους του στη Νέα Υόρκη

Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος με ομολόγους του διαφόρων χωρών, στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ξεκίνησαν χθες, Κυριακή οι διμερείς συναντήσεις και επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Κόμπος, προστίθεται, άρχισε τον κύκλο των επαφών του με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λάος, Saleumxay Kommasith. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Λάος, καθώς και στις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προστίθεται.

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Σενεγάλης, καθώς και οι σχέσεις της χώρας με την ΕΕ, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στη συνέχεια ο κ. Κόμπος με την Υπουργό Εξωτερικών της Σενεγάλης, Yassine Fall.

Ακολούθησε, όπως σημειώνεται, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας, Ahmed Attaf, στο επίκεντρο της οποίας ήταν οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις, και οι σχέσεις της Αλγερίας με την ΕΕ.

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Πράσινου Ακρωτηρίου Δρ Rui Alberto de Figueiredo Soares «υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κλιματική αλλαγή και ο τουρισμός». Ο κ. Κόμπος συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις Δρ Denzil L. Douglas, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις αναφορικά με την ενίσχυση της συνεργασίας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, ιδιαίτερα της Κοινοπολιτείας και των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κύκλος των χθεσινών διμερών επαφών του κ. Κόμπου ολοκληρώθηκε με συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν Δρ Abdullatif bin Rashid Alzayani, στο επίκεντρο της οποίας ήταν η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Κόμπος παρευρέθηκε στην ενημέρωση των Προέδρων των Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και στην Πανομογενειακή συγκέντρωση των Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων που είχε ως κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, ο κ. Κόμπος συμμετείχε ως κύριος ομιλητής σε συνάντηση που διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ψηφιακής Συνεργασίας, που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία, με θέμα την «Προώθηση της Παγκόσμιας Ψηφιακής Συνεργασίας για την Ευημερία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρεις ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου πρότεινε η Λευκωσία για τριμερή
Αντεπίθεση ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ μετά τη διαμαρτυρία στο Προεδρικό-«Ήταν μόνο η αρχή»
Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις συζητά ο ΥΠΕΞ με ομολόγους του στη Νέα Υόρκη
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη κατοχή ως νόμιμη»
Υπ. Ενέργειας: Ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Εγκαθίδρυση έδρας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ζητούν πολίτες από όλα τα φάσματα
Βγήκε μπροστά ο Νικόλας-Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση για Οδυσσέα, πυρά κατά ΑΚΕΛ
Βάζει φρένο στον Κουλία για διορισμό Γενικού Ελεγκτή η Αννίτα-Ακύρωσε το ταξίδι της, παραμένει Προεδρεύουσα
Στην Νέα Υόρκη έφτασε ο Τατάρ, συναντάται στις 28/9 με τον ΓΓ ΟΗΕ