Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Βηρυτό-Καλούν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ

Αεροπορική επιδρομή σε ορεινές περιοχές, στην πόλη - λιμάνι Τζμπέιλ, στα βόρεια της Βηρυτού, πραγματοποιήσαν οι Ισραηλινοί το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων και μαρτυρίες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πηγές αναφέρουν πως η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ.

Στο μεταξύ, νωρίτερα οι κάτοικοι στο νότιο Λίβανο έλαβαν κλήσεις από λιβανέζικους τηλεφωνικούς αριθμούς, που τους καλούσαν να κρατήσουν απόσταση ενός χιλιομέτρου από οποιαδήποτε θέση της Χεζμπολάχ.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι κάλεσε τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου να μείνουν μακριά από κάθε σπίτι ή εγκατάσταση που χρησιμοποιείται από μέλη της Χεζμπολάχ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο-Βομβαρδίζει νέες θέσεις της Χεζμπολάχ

Βομβαρδισμοί από το πρωί στον νότιο Λίβανο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν νωρίς το πρωί σήμερα πως εξαπέλυσαν εκτενείς βομβαρδισμούς θέσεων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τα νέα πλήγματα, που καταγράφονται με φόντο τη ραγδαία κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δυο πλευρές αφότου άρχισαν οι πρακτικά καθημερινές ανταλλαγές πυρών στη μεθόριο των δυο κρατών πριν από σχεδόν έναν χρόνο, την 8η Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με το Times of Israel, αναφορές στα ΜΜΕ του Λιβάνου κάνουν λόγο για εκτενή πλήγματα που φτάνουν μέχρι και την κοιλάδα Μπεκάα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης

Η Ισλαμική Αντίσταση λέει πως εξαπέλυσε νέα επιδρομή με drones εναντίον του Ισραήλ

Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης εξαπολύθηκαν εναντίον της ισραηλινής στρατιωτικής βάσης Γκολάνι στα «κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», ανακοίνωσε σήμερα ιρακινή οργάνωση-σφραγίδα προσκείμενη στο Ιράν, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ.

Χθες, η ίδια οργάνωση ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε επίθεση με drones εναντίον ισραηλινής θέσης στην Κοιλάδα του Ιορδάνη.

Ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως και άλλες παρατάξεις που πρόσκεινται στην Τεχεράνη, έχουν υποσχεθεί πως θα αναλάβουν δράση σε ένδειξη «αλληλεγγύης» στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου 2023.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ —την ονομασία αυτή χρησιμοποιούν διάφορες παραστρατιωτικές οργανώσεις, πλέον επισήμως ενταγμένες στις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις— ανήγγειλε τις τελευταίες ημέρες πως η δράση της εναντίον του Ισραήλ θα ενταθεί, εν μέσω θεαματικής κλιμάκωσης των εχθροπραξιών με τη Χεζμπολά του Λιβάνου.

Χθες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως αναχαιτίστηκε drone που εξαπολύθηκε από το Ιράκ κι εντοπίστηκε να εισέρχεται στον ισραηλινό εναέριο χώρο από τη Συρία. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα

Δειτε Επισης

Ε. Μακρόν: Να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί
Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του-Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της
Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων
ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι έγιναν ποτάμια από ξαφνική νεροποντή στις Κάννες
Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Βηρυτό-Καλούν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ
Αποζημίωση μαμούθ σε νταντά από την Κολομβία-Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα
Κάλεσμα Χάρις σε Τραμπ για δεύτερο debate-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Το SPD του Σολτς κέρδισε τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο-«Το κόμμα κέρδισε, ο καγκελάριος έχασε»