Επιμένει ο Κουλίας να διορίσει τον αντικαταστάτη Οδυσσέα-Πώς απαντά η Κυβέρνηση

Διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει η τοποθέτηση του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζαχαρία Κουλία, ότι αν δεν διοριστεί άμεσα αντικαταστάτης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, θα το πράξει ο ίδιος όταν θα αναλάβει ως προεδρεύων της Δημοκρατίας, αφού ο βουλευτής φαίνεται να επιμένει ότι θα προβεί σε τέτοια πράξη. Η απάντηση της Κυβέρνησης είναι ότι ο προεδρεύων δεν υποκαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά τον αναπληροί.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου και κληθείς να σχολιάσει την επιμονή του κ. Κουλία να θέλει να διορίσει ο ίδιος τον αντικαταστάτη του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, επεσήμανε πως στοιχειώδης λογική υπαγορεύει ότι ο εκάστοτε προεδρεύων της Δημοκρατίας αντικαθιστά και δεν υποκαθιστά, κατά την απουσία του, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αντωνίου, συνεχίζοντας, χαρακτήρισε λυπηρό και μόνο το γεγονός ότι γίνεται αυτή η συζήτηση, σημειώνοντας ότι ο προεδρεύων της Δημοκρατίας δεν μπορεί να ασκήσει, κατά τρόπο καταχρηστικό, την εξουσία που του δίδει το Σύνταγμα και δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Ζαχαρίας Κουλίας δεν θα παραβιάσει αυτή την αρχή, ο Γιάννης Αντωνίου επιβεβαίωσε ότι χθες βράδυ είχε, με δική του πρωτοβουλία, τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή του ΔΗΚΟ, κατά την οποία, όπως είπε, «συμφώνησαν ότι διαφωνούν».

Μάλιστα, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως δεν πρέπει να χάνεται το μέτρο, αφού αυτό χρειάζεται ο τόπος τη δεδομένη στιγμή και ότι για την Κυβέρνηση το θέμα θεωρείται κλειστό.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Ζαχαρίας Κουλίας επέκρινε τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ανέφερε πως όπως κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με το Προεδρικό να καλεί την Αννίτα Δημητρίου να υπογράψει, έπρεπε να τον αντικαταστήσει.

Μάλιστα, σημείωσε πως έπρεπε να προβεί σε αυτό πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και σε περίπτωση που δεν προλάβαινε, έπρεπε να υποδείξει τον εκλεκτό του στην Πρόεδρο της Βουλής, για να το πράξει η ίδια. Στη συνέχεια σημείωσε πως αν το θέμα δεν έχει λήξει, όταν ο ίδιος αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη Τετάρτη, θα διορίσει Γενικό Ελεγκτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το μεσημέρι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αντόνιο Γκουτέρες
Επιμένει ο Κουλίας να διορίσει τον αντικαταστάτη Οδυσσέα-Πώς απαντά η Κυβέρνηση
«Οι διμερείς σχέσεις δεν ετεροκαθορίζονται»-Το μήνυμα της Αθήνας πριν το ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν
Εξέφρασε την ελπίδα να τεθούν οι βάσεις στη Νέα Υόρκη για επανέναρξη των συνομιλιών ο ΠτΔ
Με χαμηλές προσδοκίες βλέπει Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ναρκοπέδιο τα προαπαιτούμενα των Τούρκων
Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα