Η στρατηγική δέσμευση της Coca-Cola για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα»

Κάθε μεγάλος οργανισμός ο οποίος έχει ενσωματωμένες στην εταιρική του κουλτούρα τις αξίες της συλλογικότητας και του σεβασμού απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, μπορεί να καταστεί ταυτόχρονα και πηγή έμπνευσης για τους πολίτες, ώστε να υιοθετήσουν ανάλογες πρακτικές στην καθημερινότητά τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Coca-Cola, που έχει σαν στόχο να μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συσκευασιών της, σε κάθε φάση του κύκλου ζωής τους.

Μέσω της υιοθέτηση πρακτικών και στρατηγικών που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, η Coca-Cola τόσο σε παγκόσμιο όσο και τοπικό επίπεδο, επικεντρώνεται στη μείωση του αποτυπώματος των συσκευασιών της και στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, και ιδιαίτερα του πλαστικού.

Το σημαντικότερο δε από όλα είναι το γεγονός ότι, παράλληλα αναπτύσσει προγράμματα που εμπνέουν τους πολίτες και κατάφερε να μυήσει και την κυπριακή κοινωνία, στις αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Ενεργό μέρος της κοινωνίας

Ως ενεργό μέρος της κοινωνίας όπου δραστηριοποιείται, η Coca-Cola υλοποιεί δράσεις με θετικό αντίκτυπο. Ακολουθώντας μία ολιστική προσέγγιση, αγκαλιάζει περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα, αναγνωρίζοντας πως χρειάζεται να κάνει τη διαφορά.

Η στρατηγική «Ένας Κόσμος Χωρίς Απορρίμματα», ακολουθείται πιστά από τους ανθρώπους της εταιρείας από το 2018 και κάθε ενέργεια είναι προσαρμοσμένη μέσα σε αυτό το πλαίσιο, με στόχο να γίνει πράξη στην καθημερινότητα, η θεωρία της κυκλικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο αυτής της μακροπρόθεσμης προσπάθειας με χρονικό ορίζοντα το 2030, βρίσκεται η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των συσκευασιών της και η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

KeelClip

KeelClip™ Ποια είναι η νέα βιώσιμη συσκευασία

Το να καταφέρεις να μειώσεις τη χρήση πλαστικού στην Κύπρο κατά 126 τόνους ετησίως, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Όμως στην Coca-Cola βρήκαν από το 2021 τον τρόπο να το πετύχουν στο πλαίσιο του μεγάλου οράματος, μέσω της κατάργησης της πλαστικής μεμβράνης από όλες τις πολυσυσκευασίες αλουμινίου.

Και όλα αυτά, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία KeelClip™. Εστιάζοντας στο σχεδιασμό πιο βιώσιμων συσκευασιών που, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, μπορούν να αποκτήσουν μία νέα ζωή, η νέα αυτή συσκευασία, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κλάδο των ποτών είναι από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, ελαφριά και πρακτική και επιτρέπει τη χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας συνολικά.

Η στρατηγική της Coca-Cola περιλαμβάνει τη συνολική μείωση των υλικών συσκευασίας που κυκλοφορούν στην αγορά, με την αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένων συσκευασιών και μειώνοντας παράλληλα τις συσκευασίας από πρωτογενή υλικά.

Sprite Clear (1)

Ναι, ανακυκλώνεται το διάφανο μπουκάλι Sprite

Κάτι το οποίο έχουμε πληροφορηθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι η νέα διάφανη συσκευασία της Sprite που κυκλοφορεί ήδη στην κυπριακή αγορά, είναι από υλικό το οποίο ανακυκλώνεται εύκολα. Εξ’ ου και το εύστοχο σλόγκαν «Το διάφανο είναι το νέο πράσινο».

Πρόκειται για άλλη μία πρωτοβουλία της The Coca-Cola Company καθώς το νέο Clear PET πλαστικό μπουκάλι αποτελεί πολλά περισσότερα από μία απλή αλλαγή στον σχεδιασμό της Sprite, επειδή διευκολύνει τη διαδικασία της ανακύκλωσης με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Sprite clear 1578

Μαζί κάνουμε τη διαφορά

Η Coca-Cola πιστεύει ότι όπως η ίδια, κάθε εταιρεία οφείλει να είναι ζωτικό μέρος της κοινωνίας όπου δραστηριοποιείται και να προσφέρει λύσεις στα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει. Θέλοντας να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων, είτε καταναλώνουν τα προϊόντα της, είτε είναι μέλη της ευρύτερης αλυσίδας αξίας, είτε είναι συνεργάτες η Coca-Cola στην Κύπρο πιστεύει πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Η επιδίωξη

Η Coca-Cola θέλει να αποτελεί μία 24/7 Beverage Company, γι’ αυτό και προσφέρει στους καταναλωτές της ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων για κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας.

Ταυτόχρονα όμως, θέλει να αποτελεί έναν ισχυρό κρίκο της κοινωνικής και περιβαλλοντικής αλυσίδας στην οποία ανήκει και δραστηριοποιείται, προσφέροντας μαζί με όλους τους φορείς, λύσεις σε κάθε ζήτημα που προκύπτει με δράσεις που ενισχύουν το όραμά της για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», ανακύκλωση και εκπαίδευση του κοινού στην κυκλική οικονομία και τη δεύτερη ζωή του πλαστικού.

Δειτε Επισης

Mental Echoes - Collective Exhibition
Pafilia Property Developers – εμβληματικά έργα σε Κύπρο και Ελλάδα
Η στρατηγική δέσμευση της Coca-Cola για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα»
Πρόσκληση προς Εμπειρογνώμονες για τον Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Διοργανώνεται στην Κύπρο η Υπουργική Σύνοδος MED9 για την Ενέργεια
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας