Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Στον εντοπισμό ενός 41χρονου που εμπλέκεται σε καταδίωξη που είχε γίνει προ 10 ετών στη Νέα Ιωνία και παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία προχώρησαν την περασμένη Πέμπτη (19/9) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Ήταν Νοέμβριος του 2014 όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που κινούνταν στη συμβολή των οδών Ρίμινι και Κ. Βάρναλη έκριναν μία μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες ύποπτη και της έκαναν σήμα προκειμένου να την ελέγξουν. Ο οδηγός ωστόσο αρνήθηκε να υπακούσει την εντολή των αστυνομικών και επιτάχυνε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη.

Τότε, κατά τη διάρκεια του κυνηγητού, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας δεν δίστασε να βγάλει από το μπουφάν του ένα καλάσνικοφ και να πυροβολήσει τουλάχιστον πέντε φορές σε βάρος των αστυνομικών. Ακολούθως, η μοτοσικλέτα των δραστών εξετράπη της πορείας της και οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον οδηγό της, ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει πεζός.

Ακολούθησε έρευνα πλησίον του σημείου στο οποίο ανετράπη η μοτοσικλέτα των δραστών κατά την οποία βρέθηκαν ένα κράνος μοτοσικλετιστή, ένα ζεύγος γαντιών και μία κουκούλα τύπου «fullface», τα οποία έφεραν επικολλημένα τμήματα μαύρης ταινίας. Επιπρόσθετα, σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε ο εξοπλισμός μοτοσικλετιστή και ειδικότερα στον εξωτερικό χώρο πολυκατοικίας, βρέθηκε ένα καλάσνικοφ με φυσίγγιο στη θαλάμη και με γεμιστήρα περιέχουσα 23 φυσίγγια.

Τα χρόνια πέρασαν με τον συνεπιβάτη της μηχανής να παραμένει άφαντος. Η τύχη του όμως τελείωσε πριν από μερικές ημέρες όταν στην Ασφάλεια Αττικής έφθασαν νέες πληροφορίες από τις οποίες προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις πως ο μη συλληφθείς δράστης της ως άνω επίθεσης είναι ένας 41χρονος που κατοικεί στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης
Πώς έστησαν την αδιανόητη τηλεφωνική απάτη με θύμα τον 13χρονο-«Η μάνα σου τραυμάτισε ένα κορίτσι»
Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν