Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου των Υπουργών Γεωργίας MED9 που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο με θέμα τις επιδράσεις της ξηρασίας στον πρωτογενή τομέα παραγωγής ενημερώνει το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, το οποίο πραγματοποιείται τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, η κ. Παναγιώτου, η οποία μεταβαίνει στις Βρυξέλλες σήμερα, θα υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης με τους Υπουργούς Γεωργίας της Μάλτας και της Ελλάδας στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου.

Αναφέρεται ότι τις εργασίες του Συμβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024, θα απασχολήσουν ο Στρατηγικός διάλογος για το μέλλον της γεωργίας και ο απολογισμός του δεύτερου έτους εφαρμογής των στρατηγικών σχεδίων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής καθώς επίσης και την κατάσταση της αγοράς μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η δρ Παναγιώτου, μεταξύ άλλων, προστίθεται, «θα ενημερώσει το Συμβούλιο για τα αποτελέσματα της Συνόδου των Υπουργών Γεωργίας MED9 που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο με θέμα τις επιδράσεις της ξηρασίας στον πρωτογενή Τομέα Παραγωγής».

Η Δρ. Παναγιώτου επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη το απόγευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την 1η Ιουνίου οι εκλογές για νέο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, μέχρι τις 5 Μαΐου η υποβολή υποψηφιοτήτων
Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι επιχειρεί να «σπείρει διχόνοια» ανάμεσα σε Τ/κ και Τουρκία ο Τατάρ
Την συμμετοχή της Κύπρου στην EXPO 2027 ανακοίνωσε από το Βελιγράδι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Αχυράνθρωπους του Σιζόπουλου θεωρεί ο Παπαδάκης αυτούς που φημολογούνται για διάδοχοι-«Μασκαραλίκια»
Νίκος Αναστασιάδης: Οι αμαρτίες Πανίκου Δημητριάδη, γιατί είπα «δεσμεύομαι» και το δυστύχημα για τον συκοφάντη
Απειλές Άγκυρας προς Λευκωσία-«Αν χρειαστεί, θα κάνουμε στην Κύπρο ό,τι και στο παρελθόν»
Έναρξη συζήτησης για την εισήγηση του Μ. Χατζηπαντέλα σχετικά με τον ρόλο των απλών φορολογικών κανόνων
Απορρίπτει συσχέτιση της αποχώρησης από ΕΔΕΚ με την Αρχή κατά της Διαφθοράς ο Σιζόπουλος-«Παράδοση προεδρίας, όχι παραίτηση»
Νίκος Αναστασιάδης: Με έστησαν σε λαϊκό δικαστήριο, να μην πω τι έγινε επί Μιλόσεβιτς και στο Μαρί-«Η λάσπη ξηραίνεται»
Σε τροχιά εκλογών η ΕΔΕΚ-Παραιτήθηκαν και άλλοι αξιωματούχοι μετά τον Σιζόπουλο