Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο απόψε.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει επιδρομές κατά χιλιάδων εκτοξευτών πυραύλων και άλλων στόχων της ισλαμιστικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του στρατού.

828b64fb-AP24265443128017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν

Γκάλαντ: Η δολοφονία των διοικητών της Χεζμπολάχ είναι ένα σημαντικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών για μένα

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι δολοφονίες των κορυφαίων διοικητών της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ και Αχμέντ Γαχμπί είναι «ένα σημαντικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών» όχι μόνο για το Ισραήλ αλλά και για τον ίδιο προσωπικά.

Σύμφωνα με τον Γκάλαντ, οι Ακίλ και Γαχμπί ήταν επικεφαλής μιας ενέδρας το 1997 κατά την οποία σκοτώθηκαν 11 κομάντος της επίλεκτης μονάδας ναυτικών καταδρομών του IDF στο Λίβανο. Ο Γκάλαντ είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής της μονάδας Shayetet 13 μέχρι να πάρει προαγωγή στις αρχές του ίδιου έτους.

«Αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους πεσόντες και τους αγαπημένους τους, αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους κατοίκους του βορρά και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους μας επιθυμούν το κακό» υπογράμμισε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωσή του.

IDF: Αυτοί είναι οι διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στο Λίβανο

Το Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός (IDF) έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα της ανώτατης ηγεσίας των ειδικών δυνάμεων Ραντουάν της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν μαζί με τον ανώτερο διοικητή Ιμπραχίμ Ακίλ στη χθεσινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Ο Ακίλ ήταν ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, ο εκτελών χρέη διοικητή της δύναμης Ραντουάν και ο επικεφαλής ενός μακροχρόνιου σχεδίου εισβολής στη Γαλιλαία, σύμφωνα με τους Times of Israel. Ο Ακίλ είχε συναντηθεί με τους επικεφαλής της δύναμης Ραντουάν κάτω από ένα κτίριο κατοικιών στη Βηρυτό, όταν ο IDF πραγματοποίησε το χτύπημα. Ο ανώτατος διοικητής και άλλοι 15 αξιωματικοί της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο χτύπημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο-Η Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Αχμέντ Γαχμπί, επικεφαλής της μονάδας εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ και πρώην διοικητής της δύναμης Ραντουάν. Ο IDF τόνισε ότι ο Γαχμπί ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στο σχεδιασμό μιας εισβολής της Χεζμπολάχ στη Γαλιλαία, και συμμετείχε επίσης στην «προώθηση της εδραίωσης της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, ενώ προσπαθούσε να βελτιώσει τις χερσαίες πολεμικές ικανότητες της οργάνωσης». Με την πάροδο των ετών και κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου, ο ισραηλινός στρατός υπογράμμισε ότι ο Γαχμπί συμμετείχε στον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων με ρουκέτες και διεισδύσεις.

israel-09

«Αυτοί οι διοικητές ηγούνταν και σχεδίαζαν επί χρόνια το σχέδιο επίθεσης και διείσδυσης της δύναμης Ραντουάν στο ισραηλινό έδαφος, για να εκτελεστεί όταν δοθεί η εντολή» πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.

«Ο Ακίλ και οι διοικητές που εξουδετερώθηκαν στο χτύπημα ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, την προώθηση και την εκτέλεση εκατοντάδων τρομοκρατικών επιχειρήσεων εναντίον του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού του δολοφονικού σχεδίου της Χεζμπολάχ για την επιδρομή στις κοινότητες της Γαλιλαίας» κατέληξε ο IDF.

Πηγή: iefimerida.gr / Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Στην Ιταλία συνελήφθη ο Ελληνοαυστραλός βασικός ύποπτος διπλού φονικού το 1977
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Το χιόνι «έπνιξε» τη Νότια Αφρική-Απροσπέλαστοι δρόμοι και εγκλωβισμένοι οδηγοί
ΒΙΝΤΕΟ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο-Η Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ-Ανησυχία για τις κινήσεις Λιβάνου
Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στη Σρι Λάνκα-Τα φαβορί για την προεδρία