Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ

Η Στέλλα Κυριακίδου, Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων θα συμμετάσχει στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ανακοίνωση του γραφείου της Επιτρόπου αναφέρει ότι η αποστολή της κ. Κυριακίδου εστιάζει στις πρωτοβουλίες της ΕΕ να ενισχύσει την παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής αντοχής, μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης υγειονομικής πρόκλησης. Σε δήλωσή της, η κ. Κυριακίδου είπε ότι η αντιμικροβιακή αντοχή είναι μια άμεση πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού. Δουλεύοντας μέσω της Στρατηγικής της ΕΕ για την Παγκόσμια Υγεία με τους διεθνείς εταίρους της ΕΕ, "μπορούμε να αναλάβουμε φιλόδοξη και συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της".

Πέραν της της αντιμικροβιακής αντοχής,  κύριος στόχος της Επιτρόπου θα είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών καθώς και άλλων στρατηγικών εταίρων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία, με σκοπό τη βελτίωση της παγκόσμιας υγειονομικής ασφάλειας, που αποτελούν αναπόσπαστες αρχές της  Στρατηγικής της ΕΕ για την Παγκόσμια Υγεία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Επίτροπος Κυριακίδου θα παραστεί αύριο Κυριακή στην ετήσια δεξίωση του Women Political Leaders (WPL), η οποία επικεντρώνεται στην ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στη χάραξη πολιτικής.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, η Επίτροπος θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Food Waste Champions 12.3, για την προώθηση δράσεων για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων παγκοσμίως ενώ την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, η Επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης με θέμα την «Προώθηση της διακρατικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής αντοχής στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ» και θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα την αντιμικροβιακή αντοχή και τις προοπτικές των χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. 

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, η Επίτροπος θα αντιπροσωπεύσει την ΕΕ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την αντιμικροβιακή αντοχή, σχετικά  με την απειλή που συνιστά η αντιμικροβιακή αντοχή για την παγκόσμια υγεία, την επισιτιστική ασφάλεια και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης για το 2030. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»