Το χιόνι «έπνιξε» τη Νότια Αφρική-Απροσπέλαστοι δρόμοι και εγκλωβισμένοι οδηγοί

Χιονοπτώσεις ασυνήθιστης έκτασης προκάλεσαν σήμερα σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο στη Νότια Αφρική, όπου το μεσημέρι τοπική ώρα άνθρωποι παρέμεναν εγκλωβισμένοι, αφότου πέρασαν τη νύχτα μέσα στα οχήματά τους.

Η εθνική οδός Ν3, που συνδέει το Γιοχάνεσμπουργκ με την πόλη Ντέρμπαν, στις ανατολικές ακτές, ήταν μία από τις πλέον πληγείσες και πολλά τμήματά της έκλεισαν, ακόμα κι αν η εκτροπή της κυκλοφορίας ήταν αδύνατη, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να το κάνουν, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους, όμως προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι και σε ποια κατάσταση βρίσκονται, όπως δήλωσε μία αξιωματούχος της εταιρείας που διαχειρίζεται τους αυτοκινητόδρομους, η Τάνια Ντόογκρα, στο τηλεοπτικό δίκτυο ENCA.

Κουβέρτες και γεύματα διανεμήθηκαν σε ορισμένους από τους εγκλωβισμένους οδηγούς, είπε η κυβέρνηση της επαρχίας Κουαζουλού-Νατάλ σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα το μεσημέρι.

Εγκλωβισμένοι για ώρες

Φορτηγά βρίσκονται σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου από χθες και «τα λεωφορεία που κυκλοφορούσαν μεταξύ των επαρχιών έχουν εγκλωβιστεί εδώ και περίπου 7 ώρες σε πρατήρια καυσίμων», διευκρίνισε στο AFP η Σιμόν Ζουάνε, μια υπεύθυνη επικοινωνίας της RTMC, του κυριότερου οργάνου που διαχειρίζεται την οδική ασφάλεια στη χώρα.

Σε ορισμένες περιοχές, το ύψος του χιονιού έφθασε έως τα 2 μέτρα, έγινε γνωστό από την οργάνωση προώθησης της οδικής ασφάλειας Arrive Alive σε ανάρτηση στο X.

Από την πλευρά της, η αρχή διαχείρισης των συνόρων στη Νότια Αφρική ανακοίνωσε πως έκλεισε στο δυτικό τμήμα τρεις συνοριακούς σταθμούς με το Λεσότο λόγω του «σημαντικού κινδύνου» που υπάρχει από τις καιρικές συνθήκες.

Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται και οι αρχές έχουν εκδώσει συναγερμούς σε διάφορα τμήματα της χώρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μετεωρολόγος, ο Λουτάντο Μασιμίνι, κάνοντας λόγο για «ακραία φαινόμενα».

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Το χιόνι «έπνιξε» τη Νότια Αφρική-Απροσπέλαστοι δρόμοι και εγκλωβισμένοι οδηγοί
ΒΙΝΤΕΟ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο-Η Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ-Ανησυχία για τις κινήσεις Λιβάνου
Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στη Σρι Λάνκα-Τα φαβορί για την προεδρία
«Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου θα τον πυροβολήσω»-Η ατάκα της Χάρις που προκάλεσε αντιδράσεις
Εκτέλεσαν θανατοποινίτη για πρώτη φορά από το 2011 στη Νότια Καρολίνα