Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς

Υπερκομματική αναμένεται να είναι η εκδήλωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Προεδρικό, με αφορμή την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, από την θέση του Γενικού Ελεγκτή, έπειτα από την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου που τον έκρινε ανίκανο να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, που καλούσε τους πολίτες να μαζευτούν για να διαμαρτυρηθούν «απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης». Μάλιστα, ο Στέφανος Στεφάνου είχε διευκρινίσει πως «στεκόμαστε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης. Με αυτή την απαίτηση θα διαδηλώσουμε την Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό. Καλώ όλους τους πολίτες που ασφυκτιούν από την κατάσταση να διαδηλώσουν μαζί μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα

Πρόκειται για μία εκδήλωση διαμαρτυρίας, που έχει ως στόχο την συνέχιση του έργου για πάταξη της διαφθοράς και όχι ενάντια στους κυβερνώντες. Αυτός ήταν και ο λόγος που στη διαμαρτυρία θα συμμετέχει και η ΕΔΕΚ, ένα από τα τρία κόμματα της συμπολίτευσης. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται ο REPORTER, έπειτα από κάλεσμα του ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση. Αυτό που διαμηνύεται από πλευράς του σοσιαλιστικού κόμματος είναι ότι ο λόγος που συμμετέχουν είναι το ύφος της εκδήλωσης, που σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα θεωρεί πως δεν στρέφεται ενάντια στην Κυβέρνηση, αλλά ενάντια στη διαφθορά.

Συγκεκριμένα, οι σοσιαλιστές θεωρούν ότι η εκδήλωση θα έχει στο ως στόχο να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα ότι τάσσονται ενάντια στη διαφθορά και υπέρ της ανάδειξης σκανδάλων και την τιμωρία των ενόχων. Μάλιστα, πέραν από την ΕΔΕΚ, το ΑΚΕΛ απηύθυνε έκκληση και προς όλα τα άλλα κόμματα, πλην του ΕΛΑΜ, για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, ώστε να δείξουν στην κοινωνία ότι όλοι τάσσονται υπέρ στο να συνεχιστεί το έργο που έχει ξεκινήσει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και αντικειμενικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα

Πέραν από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ, στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Κίνημα Οικολόγων. Σημειώνεται πως το Κίνημα Οικολόγων έχει προγραμματίσει και τη δική του εκδήλωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα, στην δημοσιογραφική εστία. Όπως ανέφεραν «η αποπομπή του Γενικού Ελεγκτή αποτελεί πλήγμα στην προσπάθεια για αντιμετώπιση διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα μας». Στην εν λόγω εκδήλωση αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Πάντως, η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη, αφού πέραν των πολιτικών κομμάτων και των ακολούθων τους, αναμένεται να παρευρεθούν και ανεξάρτητοι πολίτες, που στήριζαν τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και το έργο που έχει παράξει. Αυτό διαφαίνεται και από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αυξάνονται συνεχώς.

Ξέσπασε κόντρα ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ

Παράλληλα, η εκδήλωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί από το ΑΚΕΛ, έχει προκαλέσει μία κόντρα ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, με το κόμμα της Πινδάρου να κατηγορεί εκείνο της Εζεκία Παπαϊωάννου για «λαϊκισμό και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»

Συγκεκριμένα, ο ΔΗΣΥ σε αρχική ανακοίνωση είχε αναφέρει πως «αποδοκιμάζει τις απόπειρες πολιτικής εκμετάλλευσης της απόφασης του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου από πολιτικά πρόσωπα και κόμματα» και κάλεσε την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για ομαλή λειτουργία και εκσυγχρονισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Σε νέα τοποθέτηση, ο ΔΗΣΥ διά στόματος Δημήτρη Δημητρίου, ανέφερε πως «οι βουλευτές, τα πολιτικά πρόσωπα, τα πολιτικά κόμματα έχουμε ρόλο. Να κρίνουμε, αλλά και να διαφυλάξουμε διακριτές τις γραμμές της κριτικής από την αμφισβήτηση των θεσμών».

Καταλήγοντας, ο κ. Δημητρίου σημειώνει πως, «αλήθεια, το ΑΚΕΛ τι πραγματικά επιδιώκει και με την όλη στάση του αλλά και με τη διαμαρτυρία που διοργανώνει; Η αμφισβήτηση της απόφασης, άρα και της δικαστικής εξουσίας είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, το λέμε ξανά. Βεβαίως το ΑΚΕΛ μας συνήθισε σε τέτοιες αντιδράσεις. Όταν δικάζονταν πριν μερικά χρόνια στελέχη του ΑΚΕΛ σε επαρχιακό δικαστήριο, στελέχη της ηγεσίας του ήταν έξω και φώναζαν για πολιτική καταδίκη. Αν πάλι επιδιώκουν να επιβιβαστούν και να οικειοποιηθούν το κύμα της δημοφιλίας του τέως Γενικού Ελεγκτή, μάλλον θα πνίγουν μέσα σε αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»

Δειτε Επισης

Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ
Ψάχνει μαρτυρίες η Αστυνομία για το θανατηφόρο με θύμα τον 16χρονο Χαράλαμπο
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν