Στο στόχαστρο της Ρωσίας η Κύπρος-Βρίσκεται σε λίστα χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»

Κατάλογο με τις χώρες, οι οποίες επιβάλλουν κατά τη Ρωσία «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική Κυβέρνηση, έπειτα από σχετική απόφαση του Πρωθυπουργού της χώρας Μιχαήλ Μισούστιν. Στη λίστα, που αποτελεί ουσιαστικά επανάληψη του καταλόγου των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την επιβολή αμοιβαίων κυρώσεων, περιλαμβάνονται η Κύπρος, η Ελλάδα, σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ, πλην Ουγγαρίας και Σλοβακίας, καθώς και του ΝΑΤΟ, πλην Τουρκίας.

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει συνολικά 47 χώρες και εδαφικές κτήσεις, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και όλες οι χώρες του λεγόμενου «δυτικού συνασπισμού», δηλαδή η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότιος Κορέα, αλλά και η Ταϊβάν.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης έρχεται ως συνέχεια του διατάγματος του Προέδρου Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα θα παρέχει στο εξής ανθρωπιστική υποστήριξη, αλλά και διευκολύνσεις για τη μετακίνηση και εγκατάστασή τους στη Ρωσία σε πολίτες των χωρών αυτών, οι οποίοι «συμμερίζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».

Το διάταγμα του Ρώσου Προέδρου προβλέπει μια απλοποιημένη διαδικασία για όσους «δεν αποδέχονται τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές στις χώρες τους, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αξίες», προκειμένου να μετεγκαθίστανται στη Ρωσία. Σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές ο αριθμός των δυτικών πολιτών, που αξιοποιούν αυτή τη διαδικασία είναι «ήδη αρκετές δεκάδες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Παρέμβαση Χατζηγιάννη για Γάζα και Ιράν στην Ολομέλεια ΚΣ ΟΑΣΕ
Τατάρ στον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν: Η «τδβκ» είναι η τιμή και η σημαία του τουρκικού κόσμου
Νομοθετική ρύθμιση για εγγραφή εταιρειών συμφερόντων τρίτων χωρών αναζητά η Βουλή
Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για τα νομοσχέδια για φορολογική μεταρρύθμιση ο Κεραυνός
X. Σενέκης στην ΚΣ ΟΑΣΕ: Η τουρκική κατοχή δεν είναι παγωμένη σύγκρουση
Ηχούν οι Σειρήνες στις 15 και 20 Ιουλίου
Επανεκλογή Ειρήνης Χαραλαμπίδου στη θέση Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ
Πώς απαντά η Κυβέρνηση για τα περί αντισυνταγματικότητας νομοσχεδίων για μεταρρύθμιση Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας