Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»

Βολές εξαπέλυσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός προς το ΑΚΕΛ, με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή έξω από το Προεδρικό, μετά την απόφαση για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τα καθήκοντά του ως Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως, «αν πάλι επιδιώκουν να επιβιβαστούν και να οικειοποιηθούν το κύμα της δημοφιλίας του τέως Γενικού Ελεγκτή, μάλλον θα πνίγουν μέσα σε αυτό».

Παράλληλα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρεί πως η αμφισβήτηση της απόφασης για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, και της δικαστικής εξουσίας από το ΑΚΕΛ, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου, «οι αποφάσεις των δικαστηρίων μπορούν να κρίνονται, να κατακρίνονται από όλους. Πολίτες και πολιτικά πρόσωπα και κόμματα. Αυτό που είναι επικίνδυνο για τη χώρα και για τη δημοκρατία είναι αυτή η κριτική να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται σε πλήγμα για το κύρος και την υπόληψη των δικαστών και της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας».

Εμείς, συνεχίζει ο κ. Δημητρίου, «οι βουλευτές, τα πολιτικά πρόσωπα, τα πολιτικά κόμματα έχουμε ρόλο. Να κρίνουμε, αλλά και να διαφυλάξουμε διακριτές τις γραμμές της κριτικής από την αμφισβήτηση των θεσμών».

Επισημαίνει ακόμη ότι, «μπορεί να εξέπληξε το λεκτικό της απόφασης. Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό προφανώς σεβόμαστε την απόφαση, λέμε όμως πως η Ελεγκτική Υπηρεσία τα τελευταία δέκα χρόνια ανέβασε τον πήχη και είναι στοίχημα για τον επόμενο Γενικό Ελεγκτή να συνεχίσει στην ίδια πορεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα

Καταλήγοντας, ο κ. Δημητρίου σημειώνει πως, «αλήθεια, το ΑΚΕΛ τι πραγματικά επιδιώκει και με την όλη στάση του αλλά και με τη διαμαρτυρία που διοργανώνει; Η αμφισβήτηση της απόφασης, άρα και της δικαστικής εξουσίας είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, το λέμε ξανά. Βεβαίως το ΑΚΕΛ μας συνήθισε σε τέτοιες αντιδράσεις. Όταν δικάζονταν πριν μερικά χρόνια στελέχη του ΑΚΕΛ σε επαρχιακό δικαστήριο, στελέχη της ηγεσίας του ήταν έξω και φώναζαν για πολιτική καταδίκη. Αν πάλι επιδιώκουν να επιβιβαστούν και να οικειοποιηθούν το κύμα της δημοφιλίας του τέως Γενικού Ελεγκτή, μάλλον θα πνίγουν μέσα σε αυτό».

Σημειώνεται ότι, σε αντιπαράθεση ήρθαν ξανά τα δύο κόμματα με αφορμή την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με τον ΔΗΣΥ να αναφέρει πως «ο λαϊκισμός και η χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών του κράτους πλήττει πρωτίστως τη δημοκρατία. Καλούμε την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο να δράσουν άμεσα για την ενίσχυση, την ανεξαρτησία, την ομαλή λειτουργία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καθώς και της διασφάλισης της αντικειμενικότητας και του υψηλού επιπέδου του έργου της». Ταυτόχρονα, από πλευράς του το ΑΚΕΛ σημείωσε ότι, «η διαπλοκή και η διαφθορά δεν αντιμετωπίζονται με δηλώσεις, αλλά με πράξεις τις οποίες ποτέ κανείς δεν είδε από μέρους των κυβερνώντων».

Υπενθυμίζεται ότι, εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει για τον ίδιο λόγο και το ΑΚΕΛ την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου στις 16:00 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει και το Κίνημα Οικολόγων την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

Δειτε Επισης

Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»