Εκκενώθηκαν πλήρως τέσσερις πολυκατοικίες και πέντε μερικώς για «ΚτίΖΩ»

Μέχρι σήμερα εκκενώθηκαν πλήρως 4 πολυκατοικίες και 5 μερικώς, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Στροβόλου, σημειώνοντας ότι από πλευράς του υποστηρίζεται πλήρως η όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος «ΚτίΖΩ».

Όπως αναφέρεται, ο Δήμος Στροβόλου ξεκαθαρίζει ότι από πλευράς του υποστηρίζεται πλήρως η προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος «ΚτίΖΩ» στους προσφυγικούς οικισμούς στην επικράτεια του Δήμου.

Προστίθεται ότι ο Δήμος ασκεί τις αρμοδιότητες που ορίζει η κείμενη περί Οδών και Οικοδομών νομοθεσία, έχοντας υπόψη και την ανθρωπιστική πτυχή του θέματος σημειώνοντας ότι «μέχρι σήμερα εκκενώθηκαν πλήρως 4 πολυκατοικίες και 5 μερικώς».

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Στροβόλου, Σταύρος Σταυρινίδης, ανέφερε ότι  «ο Δήμος σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να επιλύσει τα ζητήματα που προέκυψαν με συναινετικό τρόπο».

Πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό του Δήμου να λάβει δικαστικά μέτρα εναντίον 5 μεμονωμένων περιπτώσεων ενοίκων που αρνούνται να εκκενώσουν κατεδαφιστέες οικοδομές στον οικισμό Στρόβολος ΙΙΙ. Είπε ακόμα, ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να υποστηρίξει οικονομικά εκεί όπου κρίνεται ότι χρειάζεται, μέσω ειδικής πρόνοιας που διαθέτει στον προϋπολογισμό του για τους προσφυγικούς οικισμούς.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Στροβόλου βρίσκονται 9 πολυκατοικίες που κρίθηκαν κατεδαφιστέες και συμπεριλαμβάνονται στο Σχέδιο Χορηγιών για τις 358 Πολυκατοικίες σε Κυβερνητικούς Οικισμούς Στέγασης Εκτοπισθέντων, πρόγραμμα «ΚτίΖΩ», του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μήνυμα στήριξης στου νόμιμους κυνηγούς από τον ΓΔ του ΥΠΕΣ-«Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το ρόλο του κυνηγιού»
Πανέτοιμο το ΥΠΑΝ ενόψει Παγκύπριων Εξετάσεων-Περνούν από σεμινάρια οι θεματοθέτες
Πάνω από 10.000 οι Κινέζοι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου-Δεκάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι σε εταιρείες ξένων συμφερόντων
Στρεβλώσεις κρυμμένες στο μανδύα των κανονισμών γίνονται νομιμότητα και η αξιοπρέπεια τιμωρία
Ζητά έγκριση από ΡΑΕΚ για αποθήκευση ενέργειας ο ΔΣΜΚ-Εντός δύο μηνών η έκδοση Προκαταρκτικών Όρων Σύνδεσης
Καλεί την Αίγυπτο να επιτρέψει συνέχιση απρόσκοπτης λειτουργίας της Μονής Σινά ο Αρχιεπίσκοπος
Στη μάχη των Παγκύπριων από την Παρασκευή οι μαθητές-Το πρόγραμμα των μαθημάτων
Seatracks και αμφίβια τροχοκαθίσματα για άτομα με αναπηρία σε οκτώ παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας
Σε εξέλιξη έργα εκατομμυρίων στη Λάρνακα-Ανεγείρεται Τεχνική Σχολή, αναδιαμορφώνεται το Παττίχειο Πάρκο
Κενά στο νόμο για επικοινωνία βρεφοπαιδοκομικών με γονείς σε περίπτωση απουσίας-Προωθούνται αλλαγές