Για τα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία, συζήτησαν ΠΟΕΔ και ΓΔ ΥΠΑΝ

Το θέμα της στελέχωσης των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων, βρέθηκε το πρωί στο επίκεντρο συνάντησης της ηγεσίας της ΠΟΕΔ με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, και στην παρουσία του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μάριου Στυλιανίδη.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε για το θέμα με την Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, η οποία ερωτηθείσα για τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας είπε ότι «σκοπός της συνάντησης ήταν η στελέχωση των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων, πού βρίσκεται η διαδικασία και ενημέρωση σε ότι αφορά στα καθήκοντα που θα αναλάβουν τόσο οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί όσο και το μόνιμό προσωπικό».

Σε συνδυασμό με αυτό, συνέχισε η κ. Βασιλείου, συζητήθηκε και η εισήγηση της οργάνωσης, «έχοντας υπόψιν μας ότι αρκετές αντικαταστάσεις μένουν χωρίς κάτοχο και λαμβάνοντας υπόψιν ότι αυτό δημιουργεί σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης στα σχολεία μας, μέχρι να συζητηθεί και να θεσμοθετηθεί το εργασιακό πλαίσιο των αντικαταστατών μας, θα βοηθήσει πάρα πολύ προς αυτό για φέτος να γίνει μια διευθέτηση, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί μας που υπηρετούν ως συμβασιούχοι στα απογευματινά προαιρετικά ολοήμερα σχολεία να έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν και στα πρωινά σχολεία, αν και εφόσον οι αντικαταστάσεις των σχολείων στα οποία υπηρετούν δεν βρίσκουν κάτοχο».

Η κ. Βασιλείου είπε ότι η ΠΟΕΔ κατέθεσε τεκμηριωμένα και πάλι την εισήγηση της και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δεσμεύτηκε να το ξαναδεί με κάποιες λεπτομέρειες «και εντός της εβδομάδας να κληθούμε και πάλι για να δούμε με ποιο τρόπο θα υλοποιηθούν οι εισηγήσεις μας».

«Με δεδομένο ότι τα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου, υπάρχει ανάγκη άμεσα να ξεκαθαρίσουν όλα τα πιο πάνω», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 18χρονος-Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του
Βίντεο της Χαμάς δείχνει δυο ομήρους να παρακολουθούν την απελευθέρωση άλλων ομήρων
Σημαντικότερη η συμφωνία για το Βυθοτεμάχιο 6, υπό προϋποθέσεις παραγωγή σε 2,5 χρόνια-Τα επόμενα βήματα
Σε φθίνουσα πορεία η τηλεόραση για την ενημέρωση των νέων, επιλέγουν Social Media-Διαφορετικές προτεραιότητες
Συνεχίζεται η επέλαση της Coral-Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση, στους -10 η θερμοκρασία το βράδυ
Κρίσιμες συναντήσεις στο ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Κλειδώνουν οι λεπτομέρειες
Deepfake απάτες και στην Κύπρο-Πώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την ασφάλεια των πολιτών
Ένα θανατηφόρο κάθε δέκα μέρες το 2024, ανήλικοι και νεαροί τα περισσότερα θύματα-Δεν βοήθησαν οι κάμερες
Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, εάν όμως οι θεσμοί τους άφηναν να δικαστούν...
Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε