Για τα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία, συζήτησαν ΠΟΕΔ και ΓΔ ΥΠΑΝ

Το θέμα της στελέχωσης των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων, βρέθηκε το πρωί στο επίκεντρο συνάντησης της ηγεσίας της ΠΟΕΔ με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, και στην παρουσία του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μάριου Στυλιανίδη.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε για το θέμα με την Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, η οποία ερωτηθείσα για τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας είπε ότι «σκοπός της συνάντησης ήταν η στελέχωση των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων, πού βρίσκεται η διαδικασία και ενημέρωση σε ότι αφορά στα καθήκοντα που θα αναλάβουν τόσο οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί όσο και το μόνιμό προσωπικό».

Σε συνδυασμό με αυτό, συνέχισε η κ. Βασιλείου, συζητήθηκε και η εισήγηση της οργάνωσης, «έχοντας υπόψιν μας ότι αρκετές αντικαταστάσεις μένουν χωρίς κάτοχο και λαμβάνοντας υπόψιν ότι αυτό δημιουργεί σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης στα σχολεία μας, μέχρι να συζητηθεί και να θεσμοθετηθεί το εργασιακό πλαίσιο των αντικαταστατών μας, θα βοηθήσει πάρα πολύ προς αυτό για φέτος να γίνει μια διευθέτηση, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί μας που υπηρετούν ως συμβασιούχοι στα απογευματινά προαιρετικά ολοήμερα σχολεία να έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν και στα πρωινά σχολεία, αν και εφόσον οι αντικαταστάσεις των σχολείων στα οποία υπηρετούν δεν βρίσκουν κάτοχο».

Η κ. Βασιλείου είπε ότι η ΠΟΕΔ κατέθεσε τεκμηριωμένα και πάλι την εισήγηση της και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δεσμεύτηκε να το ξαναδεί με κάποιες λεπτομέρειες «και εντός της εβδομάδας να κληθούμε και πάλι για να δούμε με ποιο τρόπο θα υλοποιηθούν οι εισηγήσεις μας».

«Με δεδομένο ότι τα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου, υπάρχει ανάγκη άμεσα να ξεκαθαρίσουν όλα τα πιο πάνω», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Δεκάδες μεταγγίσεις αίματος αναβλήθηκαν-Ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Αίματος
Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών λόγω σφοδρών ανέμων-Οι συστάσεις του Τμήματος Δασών
Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ώρας-Πότε γυρίζουμε τους δείκτες του ρολογιού
Νέο κεφάλαιο για τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό-Άνοιξε η συζήτηση για ευρωπαϊκή νομοθεσία
Σε τροχιά υλοποίησης η Εθνική Στρατηγική για τον αυτισμό-Οι δύο δράσεις για το 2024
Ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες σε ένα κράτος που δείχνει να μην ξέρει να τους διαχειριστεί
Αυξάνονται συνεχώς οι ανάγκες για αίμα-Σύμβολο αλληλεγγύης η προσφορά
Τροχοδρομούνται διαδικασίες βελτίωσης της ζωής των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων
ΕΙΚΟΝΕΣ: Σε σκουπιδότοπο μετατράπηκε περιοχή στην Πάφο-Νομιμότητα και αποκατάσταση διαμηνύουν οι αρμόδιοι
Κλειδί για την οικονομική ευημερία της Κύπρου, η τεχνική εκπαίδευση