Έγινε το χατίρι των Τούρκων-Στη φυλακή για τέσσερα χρόνια ο Κενάν Αγιάζ ως «τρομοκράτης»

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών επέβαλε στον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάζ το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Χανσεάτης στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του παρατηρητηρίου για τη δίκη του, «στη δικαστική ακρόαση της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου, ο Κενάν Αγιάζ ολοκλήρωσε τη δική του αγόρευση και άκουσε την ποινή του από το τριμελές δικαστήριο, στη βάση της μοναδικής κατηγορίας που υπήρχε εναντίον του, της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι η Κατηγορούσα Αρχή είχε προτείνει ποινή φυλάκισης 4,5 ετών στον Κενάν Αγιάζ».

Όπως τονίζεται, «πλέον, αναμένεται η σύνταξη και το σκεπτικό της απόφασης από το Δικαστήριο, κάτι που χρειάζεται περίοδο 2-3 μηνών, ενώ εναπόκειται πλέον σε διπλωματικούς χειρισμούς η υλοποίηση των όρων που είχε συμπεριλάβει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στην απόφαση της έκδοσής του στη Γερμανία. Δηλαδή, τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών της Γερμανίας και της Κύπρου, θα πρέπει να ρυθμίσουν την επιστροφή του Κενάν Αγιάζ στο νησί μας για να εκτίσει την ποινή του στις κυπριακές φυλακές».

«Τίθενται, λοιπόν, όλοι ενώπιον των ευθυνών τους απέναντι σε έναν αναγνωρισμένο πολιτικό πρόσφυγα και προστατευμένο από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς έχει κριθεί προ πολλού απειλούμενος από το τουρκικό δικτατορικό καθεστώς και τους πράκτορές του σε όλη την Ευρώπη. Όπως προκύπτει, πιο ξεκάθαρα από ποτέ, το ζήτημα είναι εξόχως πολιτικό και η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει αυτό τον άνθρωπο, ο οποίος καταδικάστηκε χωρίς ιδιαίτερα τεκμήρια εναντίον του», αναφέρεται περαιτέρω στην αναοκίνωση. 

Σημειώνεται ότι τη δικαστική διαδικασία της Δευτέρας παρακολούθησαν Κούρδοι και Γερμανοί αλληλέγγυοι στον Κενάν και πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του Δικαστηρίου με αίτημα την απελευθέρωση του Κούρδου αγωνιστή.

Δειτε Επισης

Επίσκεψη στην Πράγα θα πραγματοποιήσει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων
Το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας έχει ήδη υπερβεί τις υφιστάμενες δημογραφικές δυνατότητες
Προσχώρησε στο VOLT η Έφη Ξάνθου-«Είναι πλέον ο πολιτικός μου χώρος»
Μνεία ΥΠΕΞ για το όραμα του Γιάννου Κρανιδιώτη στο Κυπριακό, 25 χρόνια μετά τον θάνατό του
Προσπάθεια νέων τετελεσμένων από Τουρκία-Επιστολή Μόνιμης Αντιπροσώπου της ΚΔ σε Γκουτέρες
Συγκρούεται στην τουρκική αδιαλλαξία η προσπάθεια για εξελίξεις στο Κυπριακό
Το Υπουργικό ενέκρινε συμφωνίες Κύπρου-Ελλάδας για μεταμοσχεύσεις νεφρών και πνευμόνων
Λύση μόνο στη βάση του πλαισίου αποφάσεων του ΣΑ υποστηρίζει ο Ακάνσοϊ
Σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας για ενίσχυση στεγαστικής πολιτικής ενέκρινε το Υπουργικό
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑνΑΔ διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο