Κατηγορούν τον Τατάρ ότι με τα ξεσπάσματά του κάνει διαφήμιση του «Famagusta» στο Netflix

Ο Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Ασίμ Ακάνσοϊ, ασκεί κριτική στην τουρκοκυπριακή ηγεσία για την στάση που τηρεί απέναντι στην τηλεοπτική σειρά «Αμμόχωστος», η οποία πρόκειται να προβληθεί από την πλατφόρμα «Netflix». 

Η «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι ο κ. Ακάνσοϊ, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, και ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, λειτουργούν ως «διαφημιστικό γραφείο» της σειράς, καθώς οι αντιδράσεις τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον ακόμη και σε άτομα που δεν είχαν πρόθεση να την παρακολουθήσουν. 

Ο κ. Ακάνσοϊ χαρακτήρισε την στάση της ηγεσίας ως «άκρως ερασιτεχνική» και τόνισε ότι η απαγόρευση της σειράς είναι άνευ ουσίας, καθώς θα μπορούσε να προβληθεί από άλλη πλατφόρμα. 

Επιπλέον, ο κ. Ακάνσοϊ σχολίασε την πρόθεση του Τατάρ να γυρίσει μια δική του ταινία για το Κυπριακό, λέγοντας ότι «θα του ταίριαζε ένας πρωταγωνιστικός ρόλος», αλλά θα πρέπει να βιαστεί γιατί «ο χρόνος πιέζει».

Βλέπει... προπαγάνδα το «υπεξ»

Στο μεταξύ, τo «υπουργείο εξωτερικών» ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενο της νέας σειράς «Famagusta» η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα Netflix στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 «διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια» και αποτελεί «προπαγάνδα»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπεξ», η Κυπριακής παραγωγής σειρά παρουσιάζει «πλήρως ανυπόστατα και αιμοδιψή σενάρια» σχετικά με τα γεγονότα στην Κύπρο. Το «υπουργείο» καταγγέλλει την σειρά ως «προπαγάνδα» που διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, παρουσιάζοντας την έναρξη του Κυπριακού προβλήματος το 1974. 

Η ανακοίνωση καλεί τους δημιουργούς της σειράς και την πλατφόρμα Netflix να αναλάβουν τις ευθύνες τους και απαιτεί την άμεση απόσυρση της σειράς.

Το «υπουργείο» υπενθυμίζει τα όσα υπέστη, κατά τους ισχυρισμούς του, η τουρκοκυπριακή κοινότητα  πριν το 1974,  επιμένοντας στην νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής  ως «ειρηνευτικής επέμβασης» για την προστασία των Τουρκοκυπρίων.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια
Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν