Κατηγορούν τον Τατάρ ότι με τα ξεσπάσματά του κάνει διαφήμιση του «Famagusta» στο Netflix

Ο Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Ασίμ Ακάνσοϊ, ασκεί κριτική στην τουρκοκυπριακή ηγεσία για την στάση που τηρεί απέναντι στην τηλεοπτική σειρά «Αμμόχωστος», η οποία πρόκειται να προβληθεί από την πλατφόρμα «Netflix». 

Η «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι ο κ. Ακάνσοϊ, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, και ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, λειτουργούν ως «διαφημιστικό γραφείο» της σειράς, καθώς οι αντιδράσεις τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον ακόμη και σε άτομα που δεν είχαν πρόθεση να την παρακολουθήσουν. 

Ο κ. Ακάνσοϊ χαρακτήρισε την στάση της ηγεσίας ως «άκρως ερασιτεχνική» και τόνισε ότι η απαγόρευση της σειράς είναι άνευ ουσίας, καθώς θα μπορούσε να προβληθεί από άλλη πλατφόρμα. 

Επιπλέον, ο κ. Ακάνσοϊ σχολίασε την πρόθεση του Τατάρ να γυρίσει μια δική του ταινία για το Κυπριακό, λέγοντας ότι «θα του ταίριαζε ένας πρωταγωνιστικός ρόλος», αλλά θα πρέπει να βιαστεί γιατί «ο χρόνος πιέζει».

Βλέπει... προπαγάνδα το «υπεξ»

Στο μεταξύ, τo «υπουργείο εξωτερικών» ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενο της νέας σειράς «Famagusta» η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα Netflix στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 «διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια» και αποτελεί «προπαγάνδα»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπεξ», η Κυπριακής παραγωγής σειρά παρουσιάζει «πλήρως ανυπόστατα και αιμοδιψή σενάρια» σχετικά με τα γεγονότα στην Κύπρο. Το «υπουργείο» καταγγέλλει την σειρά ως «προπαγάνδα» που διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, παρουσιάζοντας την έναρξη του Κυπριακού προβλήματος το 1974. 

Η ανακοίνωση καλεί τους δημιουργούς της σειράς και την πλατφόρμα Netflix να αναλάβουν τις ευθύνες τους και απαιτεί την άμεση απόσυρση της σειράς.

Το «υπουργείο» υπενθυμίζει τα όσα υπέστη, κατά τους ισχυρισμούς του, η τουρκοκυπριακή κοινότητα  πριν το 1974,  επιμένοντας στην νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής  ως «ειρηνευτικής επέμβασης» για την προστασία των Τουρκοκυπρίων.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Προβλέψεις αναλυτών ότι ο καυγά των… κολλεγιόπαιδων Τραμπ-Μασκ θα καταλήξει σε εκεχειρία
Νομικοί επιβεβαιώνουν πως ο Τραμπ μπορεί να απελάσει τον Μάσκ αν αποδειχθεί ότι παρανόμησε
Εγκλωβίστηκε τραυματισμένος σε βράχο στην Αγία Νάπα 24χρονος Βρετανός-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσής του